16 fine innendørsplanter som er både lettstelte og dekorative

Her kommer en guide til deg som elsker planter eller gjerne skulle hatt litt mer grønt i hjemmet. Her er 16 innendørsplanter som krever lite styr og stell.

planter enkelt vedlikehold
© Getty Images

For å gi de grønne plantene dine gode forutsetninger for å overleve i hjemmet ditt kan det lønne seg å finne en type som ikke krever allverdens for å vedlikeholde.

Det finnes heldigvis mange planter som innfrir nettopp disse kravene.

Finn din favoritt blant 16 fine innendørsplanter som er lettstelte og dekorative.

enkle planter Pilea Peperomioides
© Getty Images

1. Kinesisk pengeplante (Pilea Peperomioides)

Den kinesiske pengeplanten er en hurtigvoksende plante. Den skal kun vannes én gang i uken og skal helst ikke stå i direkte sollys, men gjerne i et lyst rom, slik at den får masse lys. Hvis du opplever at plantens blader plutselig får brune flekker, er dette et tegn på at den får for mye direkte sollys.

enkle planter å vedlikeholde
© Getty Images

2. Paradistre (Crassula Ovata)

Du har mulighet for å forme ditt paradistre akkurat som et bonsaitre. Planten skal generelt ha svært lite vann og enda mindre om vinteren. I helt optimale omgivelser kan paradistreet blomstre med rosa blomster.

enkle planter zz planten
© Getty Images

3. ZZ planten (Zamioculcas Zamiifolia)

ZZ er garantert å pynte fint i hjemmet ditt. Planten liker best å stå i lyset, men uten direkte sollys.

enkle planter Senecio Rowleyanus
© Getty Images

4. Perler på snor (Senecio Rowleyanus)

Denne planten har det best med å bli hengt fra taket, slik at den har plass til å vokse utover kantene. Planten skal ikke være plassert i direkte sollys og skal vannes jevnlig i mindre omganger.

enkle planter Oxalis Triangularis
© Getty Images

5. Sommerfuglkløver (Oxalis Triangularis)

Sommerfuglekløveren er kjent for sine fine farger som kan variere mellom fiolett og rød. Planten liker direkte sollys, men bladene blir finere hvis den står i litt skygge.

Aloe Vera plante
© Getty Images

6. Aloe Vera

Aloe Vera planten er en ekstremt enkel plante å holde i livet. Den skal plasseres i et lyst område for å få det beste resultatet. Vannes en gang hver 10. dag.

fine planter Dracaena Marginata
© Getty Images

7. Draketre (Dracaena Marginata)

Draketre er et av de enkleste innendørstrærne man kan ha i hjemmet. Du kan ofte vente med å vanne planten inntil jorden er ganske tørr. Svakt lys og en plassering med konstant samme temperatur får planten til å gro best.

Nemme planter Spathiphyllum Wallisii
© Getty Images

8. Fredslilje (Spathiphyllum Wallisii)

Fredsliljen har fine, hvite blomster og er lett å ta vare på. Planten skal ikke plasseres direkte i sollys, men har godt av å stå i et lyst rom. Planten skal først vannes når de grønne bladene begynner å henge litt.

Nemme planter Monstera Deliciosa
© Getty Images

9. Monstera (Monstera Deliciosa)

Planten har det best når den ikke får direkte sollys, men den har godt av å stå i et lyst rom. Planten kan lett overvannes - og det er lurt å vente med å vanne den til den blir helt tør. Passer du monsteraen din godt vil den vokse seg stor og fin.

Pssst: Her er alt du trenger å vite om monsteraen

enkle planter Ficus Elastica
© Getty Images

10. Gummifiken (Ficus Elastica)

Gummifiken burde ikke stå i direkte sollys, men heller et lyst rom. Hvis planten trives kan den vokse seg svært høy.

enkle planter vedlikehold Succulent plant
© Getty Images

11. Sukkulenter

Der finnes et hav av forskjellige sukkulenter. Denne planten krever ikke mye og liker best å få vannbad, slik at den selv kan suge til seg vannet den trenger.

Nemme planter Ficus Carica
© Getty Images

12. Fikentre (Ficus Carica)

Fikentreet trenger masse vann i høst- og sommerperioden, mens den i vinterhalvåret trenger vesentlig mindre. Fikenplanten liker best å stå i lune omgivelser, men bør flyttes vekk fra vinduene om sommeren, da varmen kan få bladene til å henge.

Eucalyptus vanning
© Getty Images

13. Eukalyptus

Eukalyptus planten trives best med masse lys - helst direkte sollys. Planten skal vannes jevnlig, slik at jorden alltid er fuktig, da den ikke må tørke ut.

Nephrolepis Exaltata plante vanning
© Getty Images

14. Bostonbregne (Nephrolepis Exaltata)

Bostonbregnen er kjent for sine luftforbedrende egenskaper. Planten trives best ved å bli plassert delvis i skyggen og ved å bli vannet jevnlig.

kaktus vanning
© Getty Images

15. Kaktus (Cactus / Cactaceae)

Kaktussen er kjent for å være enkel å passe. Kaktusen skal vannes gjennom vannbad, da planten ellers råtner hvis du vanner den ovenfra. Husk at kaktusene bør få mye lys.

Nemme planter Olea Europaea
© Getty Images

16. Oliventre (Olea Europaea)

Oliventreet trives best ved å bli plassert i det sydlige vinduet. I høst- og sommertiden skal oliventreet vannes slik som andre stueplanter, men det er best om du lar den tørke ut mellom vanningene. Det må aldri være vann i underskålen - det vil oliventreet drukne av.

Les også: Slik redder du halvdøde planter