Se hvordan Cecilie forvandlet barnas delte soverom fra kaos til praktisk og koselig

Det er ikke alltid uten utfordringer å skulle innrede et barnerom som skal deles. Men Cecilie tok utfordringen og avsluttet med et inspirerende resultat. Se forvandlingen og stjel ideen.

Deleværelse idéer
© @cecilie_grann

Cecilie Grann er 32 år, har to jenter på henholdsvis 4 og 7 år og bor i en leilighet på 75 m2. Til daglig jobber hun med HR.

To barn, ett rom.

Å skulle innrede et felles barnerom kan fort by på utfordringer.

Det skal tas hensyn til to ulike behov og det skal være dobbelt så mye lagringsplass.

Og hva med privatlivet? Hvordan sørger du for det uten å måtte sette opp en ekstra vegg?

Det var akkurat den utfordringen Cecilie Grann møtte da døtrenes rom trengte en makeover.

Det skal være plass på rommet til Andrea på 7 og Luna på 4 år.

– Selv om jeg helt klart opplever at det er flere fordeler enn ulemper med et delt rom, begynte det å dukke opp noen utfordringer etter hvert som jentene ble eldre – så rommet trengte en oppdatering. Det manglet både oppbevaring og gulvplass, og derfor ba særlig 7 år gamle Andrea jevnlig om litt privatliv, sier Cecilie om rommet før makeoveren.

Med inspirasjon fra Instagram og Pinterest og noen gode råd fra arkitekt Anne Yoon, kastet Cecilie seg ut i prosjektet om å gi fellesrommet en makeover.

Bare se den store forandringen og lær av Cecilies ideer.

Utfordringene på det tidligere rommet

Mangelen på oppbevaringsplass ga raskt rommet et rotete uttrykk, og den begrensede gulvplassen gjorde at rommet fremstod som mindre enn det er.

  • Mangel på privatliv. Spesielt den eldste av jentene savnet følelsen av å kunne lukke en dør.
  • For stor køyeseng. For å få plass til to senger på rommet hadde jentene køyeseng. Men køyesengen var for høy og tok opp mye gulvplass.
Deleværelse køjeseng
© @cecilie_grann
Deleværelse køjeseng
© @cecilie_grann
Deleværelse modulreoler
© @cecilie_grann

Slik løste Cecilie utfordringene

  • Senger med innebygget oppbevaring. Cecilie fikk bygget senger med skuffer. Det gir mer oppbevaring uten å ta mer plass i rommet.
  • Reolvegger. Veggen overfor sengene er utstyrt med bokhyller - det gir mye oppbevaring, men holder gulvet fritt og får rommet til å virke større.
  • Høye, veggmonterte pulter frigjør mer gulvplass for lek sammenlignet med det forrige barnerommet. Dette bidrar igjen til at rommet ser mer romslig ut.
  • Gardin som skillevegg. For at jentene skal få følelsen av å ha eget rom, har Cecilie hengt opp et gardin midt i rommet, som kan dele det i to.
  • Ingen splittløsninger. I stedet for å ha delte splittløsninger, som køyesengen, har Cecilie valgt å møblere rommet med to av alt og dermed møblere «samme rom» to ganger speilvendt på hver side av gardinen. Det gir en større følelse av å ha eget rom, fordi det ser ut som to uavhengige rom mer enn ett felles rom.
  • Fornyet utseende. For å fornye det visuelle utseendet og skape mer ro har Cecilie også fått bygget en radiatorskjuler av en snekker, satt opp ny tapet og malt taket.

Les også: 13 kommoder for stilfull lagring

delerom innredning

Gardinene er fra Etikk og tapeten er fra Ferm Living. Den høye stolen lengst mot vinduet er fra Gubi, mens den andre stolen er fra Ferm Living.

Seng med opbevaring
© @cecilie_grann
seng med oppbevaring

Radiatorskjuleren og rammen til sengene er bygget av en snekker, mens skuffene i sengene er fra Ikea. Den runde plantekassen og teppet er fra Ferm Living.

Hvordan har jentene dine tatt i mot resultatet?

– De har vært veldig fornøyde med resultatet. Spesielt Andrea, som er storesøster, var veldig glad for å ha sitt "eget" rom. Så gardinen har vist seg å være et godt alternativ til en vegg. De høye pultene er også en hit.

Hvilke av ideene har vist seg å fungere best i praksis?

– Hylleveggen inkludert de høye pultene har vist seg å være virkelig gull verdt – og de er faktisk også en relativt billig oppbevaringsløsning sammenlignet med at de virkelig gir mye oppbevaringsplass.

Er det noen av ideene dine som har vist seg å ikke være gode i praksis - og hvordan ville du ha gjort det i stedet hvis du kunne gjøre det om?

– Sengene jeg fikk bygget til rommet måler 160x70 cm. Den størrelsen viste seg å være akkurat litt for liten. Sengene blir nemlig fort for små - spesielt for den store på 7 år. Så hvis jeg måtte gjøre det om, hadde jeg nok gjort sengene større fra begynnelsen. Men nå tenker jeg at en løsning i stedet må være at skuffene under sengen må flyttes lenger fra veggen, slik at det kan settes på en bredere og lengre topplate som kan forstørre sengene.

oppslagstavle IKEA

Oppslagstavlen er fra Ikea, mens det runde teppet er fra Ferm Living.

Rund sættekasse
© @cecilie_grann