3 flotte planter som trives i mørke rom

Du har sikkert også lært at en plante trenger som minimum vann og lys for å vokse og trives. Men det finnes planer som kan klare seg med små mengder lys og som er perfekt til soverommet eller badet.

Planter i Kähler-potter
© Greenify

Få suksess med plantene dine - også på soverommet

I stede for å sette en liten stakkars plante til langsom henrettelse på soverommet ditt kan du velge en plante som trives med begrenset sollys. Det betyr heldigvis ikke at du skal gå på kompromiss med estetikken.

Vi viser deg nå tre planter som har gode odds for å overleve på soverommet, badet eller i andre mørke rom. Ifølge den online plantebutikken Greenify, er det blant annet en av mest populære plantene akkurat nå - nemlig hengeplanten gullranke.

Psst.. Disse plantene holder edderkoppene unna!

Gullranke - Scindapsus aureus

Gullranke - Scindapsus aureus
© Greenify

Michala Kjær-Holm stifter og CEO hos Greenify sier dette om planten:

"Gullranken er en flott plante med hengende vekst. Den er perfekt å plassere på en reol eller kanskje i en hengekrukke som er festet i taket."

TIPS Gullranken er kategorisert som veldig enkel å ta vare på. Den kan plasseres hvor som helst, bare ikke i direkte sollys og skal vannes ca. én gang i uken.

Svigermorstunge - Sansevieria Black Coral

Svigermorstunge
© Greenify

Om planten sier Michala Kjær-Holm fra Greenify:

"Sansevieria ‘Black Coral’ er en veldig mørketolerant og overbærende plante. Du kan med fordel plassere den på soverommet, da den til forskjell fra andre planer skiller ut luft om natten.”

TIPS Svigermors skarpe tunge er kategorisert som veldig enkel å ta vare på. Den kan stilles hvor som helst og skal kun vannes ca. en til to ganger i måneden.

Dieffenbachia Reflector

Dieffenbachia
© Greenify

Om planten sier Michala Kjær-Holm fra Greenify:

"Dieffenbachia Reflector, tilfører et mer levende uttrykk i selv de mørkeste rom, med sine flotte blader.”

TIPS Dieffenbachia er kategorisert som middels enkel å ta vare på. Den kan stilles hvor som helst, bare ikke i direkte sollys og skal vannes ca. en gang i uken.

Alle de tre plantene er fremhevet på NASAs liste over særlig luftrensende planter, og er derfor med på å forbedre innekilmaet i hjemmet ditt. Dette kommer frem i en pressemelding fra Kähler og Greenify, i anledning deres kreative samarbeid.

Missionen for dem begge er å gjøre det enkelt å innrede et grønt hjem, i tråd med trendene. Det gjør de ved å blant annet øke kjennskapet til planter som er overkommelig å holde liv i for de fleste.

Les også: 6 planter til deg som alltid glemmer å vanne