Våre 3 beste snarveier til å få fine, høye paneler i boligen

Lenge leve Ikea-hacks og DIYs!

© P. Wessel

Vi er ikke alle så heldige at boligen vår er velsignet med de fineste høye paneler, men drømmer du om litt dekadent stemning i hjemmet, så lager du dem da bare selv. Det er faktisk ikke så vanskelig som det høres ut som.

1. Bygg høye paneler av mdf og lister

Er du av den handy type kan du bygge høye paneler av mdf-plater og lister fra byggemarkedet. Sørg for at stilen passer til din bolig. I en herskabsleilighet må panelene gjerne ha fyldinger, mens et enkelt mønster er bedre til en murermestervilla. En bonus ved å lage panelene selv er at du samtidig kan skjule ledninger og ujevne vegger.

Skapsfront, ‘Sävedal’, fås i et hav av størrelser, 120 x 60 cm, 230 kr., 80 x 60 cm, 145 kr., Ikea // Panel, ‘Veggpanel Lux 900’, i hvitmalt tre, fås i flere størrelser, 92 x 60 cm, 859 kr., Gulvlageret.dk.

© Ikea/Gulvlageret.dk
  1. Kjøp ferdige paneler eller bruk skapdører

Har du ikke noe i mot å bygge selv kan du i stedet kjøpe paneler som et samlesett som enkelt skal monteres på veggen. Skal det være budsjettvennlig kan du få samme look ved i stedet å sette billige skapdører med et nytt mønster op på veggen. Det er enkelt og gir et supert uttrykk.

Veggmaling, 2,25 l, tremaling fra Dyrup, fargekode fra toppen og ned: 'Pacific Pearl', 'Polaris', 'Hatteras Gray', 'Zombie' // Billedramme, 'Virserom', 30 x 40 cm, Ikea.

  1. Lag høye paneler av maling og bilderammer

Maling er en genial løsning hvis du gjerne vil gjøre en forandring i hjemmet – også hvis du drømmer om høye paneler. Del veggen i to med en liste og skap panelmønster ved å sette mindre stykker av lister opp på veggen slik at de danner en trekant. Eller gjør det enkelt og bruk i stedet en billedramme (uten glass og bakbekledning). Mal øverste del av veggen i en farge og nederste del samt listene i en annen farge. Du får størst wow-effekt hvis du velger en mørk farve ovenpå og lys nyanse nedenpå.