Slik lager du duftpinner på budsjett

Duftpinner er et enkelt verktøy til å skape en deilig spafølelse hjemme. Det er ikke nødvendigvis en billig løsning - med mindre du kjenner til dette trikset, så klart.

Hjemmelagde duftpinner
© Getty Images

Godlukt til hjemmet på budsjett

Det er mange måter å få hjemmet ditt til å lukte godt på. Den beste måten er selvfølgelig å lufte ut eller vaske, men noen ganger kan det være fint at det lukter godt uten at man trenger å gjøre den helt store innsatsen på vaskefronten.

Og det er her duftpinnene kommer inn i bildet.

Duftpinner er geniale til å gi en deilig duft på badet eller i stuen.

En av fordelene med duftpinner kontra duftlys er at man ikke trenger å holde øye med dem (som man må med duftlys).

En annen fordel er at duften fra oljen hele tiden fordeles ut i rommet. Når oljen er tom er det bare å erstatte den med en ny.

Duftpinner kan derimot være ganske dyre. Derfor har vi laget denne DIYen. Følg denne og resultatet er et hjem som lukter deilig uten å sprenge budsjettet.

Dette trenger du

DIY duftpinner
© Kremmerhuset / Life / Søstrene Grene / Johnson&Johnson

Pinner til å spre duften De fleste duftpinner er laget på fiber. Duftpinner kan kjøpes løst mange steder, som for eksempel her. Vil du ha det enda billigere kan du bruke grillspyd i tre, som for eksempel kan kjøpes her eller på din lokale matbutikk.

En liten glassbeholder
Når du velger beholder er det viktig å velge en med en så liten åpning som mulig slik at oljen ikke fordamper. Du kan for eksempel bruke en oppbrukt duftoljeflaske, en liten glassflaske eller noe annet du har liggende. Apotekerglasset på bildet er fra Søstrene Grene, og koster 18,30 kr.

Eterisk olje
Det som dufter av duftpinnene er eteriske oljer. Eteriske oljer finnes i x antall dufter, så her er det bare å slå seg løs. Oljene kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker, samt ulike parfymerier. Vi kjøpte vår her.

Luktfri/nøytral olje
Eteriske oljer lukter mye, og bør derfor blandes med en luktfri eller nøytral olje. Du kan for eksempel bruke mandelolje, men babyolje fungerer også fint. Vi kjøpte vår her.

Hvilke type produkter man velger bestemmer hvor dyre pinnene blir. Med disse produktene blir prisen ca.150 kr for 100 pinner.

Slik gjør du

  1. Vask glassflasken slik at den er helt ren.
  2. Hell ca. 50-100 ml av den nøytrale oljen i glassflasken.
  3. Drypp 30-50 dråper av den eteriske oljen i den nøytrale oljen. Jo flere dråper, jo sterkere lukt.
  4. Putt 3-5 av pinnene i beholderen.
    TIPS Bruker du grillpinner kan du med fordel klippe av de spisse endene for et mer gjennomført uttrykk.
  5. Diffuseren er nå klar til å spre deilige dufter!
    PS:Bruker du grillpinder bør du snu pinnene etter 24 timer slik at oljen trekker seg bedre inn i pinnene.