Se hvordan Ida har hacket et brukt IKEA-kjøkken med hjemmelagde fronter

Et unikt kjøkken med hackede fronter trenger ikke å koste en formue. Hjemme hos Ida Lundsteen har de laget frontene HELT selv - av 3 finerplater kjøpt på XL-byg. Og resultatet kunne like gjerne vært laget av snekkere.

DIY-kjøkkenfronter
Ida Lundsteen / @indtaenk

Kjøkkenet er et av hjemmets aller dyreste rom å pusse opp, og med skuffer, skap, benkeplater og fronter – og alt i mellom – blir det fort skyhøye summer.

Men det er fortsatt håp for de av oss som ikke er klare for å bruke 150 000 NOK for å oppnå den perfekte kjøkkenlooken.

Ida Lundsteen og familien pusser opp hjemmet, og som resten av huset er det fullt av hjemmelagde løsninger og morsomme detaljer. Dette har de også implementert på kjøkkenet.

De har brukt et gammelt IKEA-kjøkken med hjemmelagde fronter i bjørkefiner. Og når vi sier hjemmelaget, mener vi HELT hjemmelaget.

DIY-kjøkkenfronter

Ida Lundsteen og familien er i full gang med å pusse opp det gamle mursteinshuset deres, her skal de ha fokus på å utnytte plassen best, smarte løsninger og morsomme detaljer - alt hjemmelaget.

© Ida Lundsteen / @indtaenk

"Vi var ikke villige til å betale et firma, så vi valgte å gjøre det selv"

Familien kjøpte et brukt IKEA-kjøkken på DBA.dk (danskenes svar på Finn.no), som de kunne bruke som innmat på kjøkkenet. Deretter ble det lagt inn en hvit kompaktlaminat bordplate, men frontene hadde de et veldig klart bilde av hvordan skulle se ut.

– Vi ønsket et kjøkken med fronter i bjørkekryssfiner, men vi var ikke villige til å betale et profesjonelt firma for å lage det til oss, derfor valgte vi å lage det selv, forteller Ida til Boligmagasinet.dk.

Etter det dro Ida på byggemarkedet og kjøpte fire bjørkekryssfinerplater i møbelkvalitet for ca 9000 kr.

Med de gamle IKEA-frontene som mal, satte Ida og mannen i gang med å skjære ut kjøkkenfrontene. Mål og plassering av skruehull lagde de 1:1 etter de gamle frontene.

– Vi så ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt – man kan like gjerne gjøre det så «lett» som mulig. Det er ikke dermed sagt at det ikke var vanskelig eller utfordrende. Det var et kjempeprosjekt og det krever både gode verktøy og litt presisjon, men det er absolutt mulig!

Og spør du henne om det var verdt det harde arbeidet, er ikke Ida et sekund i tvil:

– Vi fikk et kjøkken med akkurat det utseendet vi ønsket fra starten av – til og med til en overkommelig pris – og vi føler også en viss stolthet over at vi har bygget alt selv.

Nederst i artikkelen kan du se Idas video av DIY-kjøkkenprosjektet.

DIY-kjøkkenfronter
© Ida Lundsteen / @indtaenk
DIY-kjøkkenfronter
© Ida Lundsteen / @indtaenk

Idas beste tips til deg som vurderer å lage DIY-kjøkkenfronter selv

  • Sørg for at du bruker verktøy av god kvalitet – og som du kjenner godt. Vi brukte sirkelsagen vår fra Milwaukee som gjorde jobben enklere for oss.
  • Det er viktig å planlegge arbeidet godt fra starten – både når det gjelder uttrykk og funksjon, men også med tanke på hvilken tresort du har med å gjøre, da tre er levende og kan gå i stykker hvis det ikke er laget for å bygge fronter/møbler med.
  • I tillegg er det bare å sette i gang og leke med tankene om hva du faktisk kan bygge. Jeg synes det er mange morsomme kjøkkenhacks på både Instagram og Pinterest som du kan hente inspirasjon fra.

LES OGSÅ om Idas fargede fuger på kjøkkenet – og lær hvordan du kan gjøre kjøkkenet ditt mer fargerikt, med en liten detalj.