Idas DIY-video er sett mer enn 1 million ganger

Tanken var at det lyse nordiske kjøkkenet skulle få inn litt farger som skapte oppmerksomhet så kjøkkenet ikke ble for blekt. Resultatet har overrasket både Ida og resten av Instagram. Få hennes guide her:

Ida Lundsteen / @indtaenk

I halvannet år har Ida Lundsteen og ektemannen Edward renovert familiens lille hus med fokus på å utnytte plassen best mulig og tilføye smarte funksjoner og morsomme detaljer.

En av de morsomme detaljene har Ida laget en DIY-video om på Instagram, som i skrivende stund har mer enn 1,4 millioner visninger.

Ideen baserer seg på noe så vanlig som å tilføye fugemasse til nyoppsatte fliser - som jo nødvendigvis ikke er noe nytt. Årsaken til den virale hitten skal derimot ikke være i fugens klassiske farge som er grå.

– Vi ønsket å velge en farge der det ikke var tvil om det var en farge i fugene. Vi ønsket at det skulle være det første du ser når du ser kjøkkenet. Og det gjør du!, sier Ida.

“Det gir så mye glede å komme inn på kjøkkenet nå”

Ideen oppsto ut fra et ønske om å gi det lyse, nordiske kjøkkenet med hvit benkeplate og lyse bjørkefronter en liten kant, da Ida var redd for at det skulle bli for blekt.

Det var behov for en fargeklatt som skulle skape et blikkfang – og med inspirasjon fra Pinterest falt valget på fugene rundt de off-white flisene.

– Vi ville være litt dristige med fargen, og så fort vi så gulfargen visste vi at det måtte bli det, forklarer Ida.

Og folk er GALE etter de gule fugene.

– Det er overraskende mange som er positive til det, sier Ida og fortsetter: Flere har sagt at de syntes det var en dårlig idé før jeg begynte – men at de ble veldig overrasket da de så resultatet.

Og ber du Ida om et tips til andre som vurderer å leke med fargene på fugene, er svaret:

 • GJØR DET! Mange pleier å velge brunlige, grålige eller sorte fuger, men det er supergøy å prøve noe helt annet – og det gir så mye glede å komme inn på kjøkkenet med de fargede fugene.

Gjør som Ida Lundsteen og lag fargede fuger

Er du også hekta på tanken med fargede fuger mellom flisene dine?

Dette trenger du

 • Oppsatte fliser uten fuge rundt (hvis du vil legge til farget fuge til de gamle flisene dine, er du nødt til å fjerne den gamle fugen først)
 • Fugeblanding i din yndlingsfarge
 • Spann + blandevisp
 • Gummisparkel
 • Skumgummisvamp

Slik gjør du

 1. Bland fugemassen opp i vann som anvist på pakken – rør godt rundt
 2. Fordel fugemassen over flisene med gummisparklen, og husk å få massen ned mellom flisene
 3. La fugen sitte en stund (følg veiledning for herde-/tørketid på pakken)
 4. Når fugen har satt seg, men ikke herdet helt, vasker du overflødig fuge av flisene forsiktig med en svamp og MASSE vann.
 5. Voilá – nyt dine fine, fargede fuger!
© Ida Lundsteen / @indtaenk