Salima Christines fantastiske lampe kostet kun 100 kr å lage: Du gjetter aldri hva den er laget av!

Etter å ha lett etter en ny lampe i lang tid – uten hell – bestemte Salima Christine seg for å lage en selv. Og for et resultat! Vi viser deg hvordan du kan lage samme lampen helt selv!

Lampeskærm lavet af toiletpapir
@salimachristine_

Det er sjelden toalettpapir er en av ingrediensene i noen av de mange fine hacksene vi kommer over.

Men det er faktisk tilfellet med @salimachristine_ sin hjemmelagde lampeskjerm, som er det nyeste geniale hacket vi har kommet over på Instagram .

Ideen fikk Salima Christine da hun kom over et lignende hack på Instagram, etter en lang (og mislykket) leting etter den perfekte pendellampen til soverommet sitt.

Og resultatet har blitt så bra at det har fått flere til å spørre etter en guide til lampeskjermen – og det beste av alt, den kostet så vidt 100 kr å lage.

– Gjestene mine som har sett lampen synes det er en genial idé, og det er flere som har spurt etter en guide. Jeg har også fått veldig god respons på Instagram, hvor den har fått over 19.000 visninger, og hvor mange har både lagret og delt den, forteller Salima Christine.

Gjør som Salima Christine

Trenger du en ny lampeskjerm til soverommet, stuen eller et annet sted – og har Salima Christines resultat fått deg til å ville prøve deg på hennes versjon av en taklampe?

Nedenfor har vi samlet en guide til hvordan du kan lage en lignende lampeskjerm selv, steg for steg.

HUSK Å bruke en LED-pære til denne hacken, da den ikke blir for varm.

Dette trenger du

 • Bakepapir
 • Toalettpapir, ca. 4 ruller til hver skjerm
 • Vann
 • Limlakk
 • Sprayflaske
 • Saks
 • Noe som kan brukes til å tilpasse og støtte formen på lampen din - her brukes sølvpapir. Men det kan også være en bolle i midten for å skape en mer kjeglelignende form eller toalettruller langs kanten for å få den bølgete effekten. Prøv deg frem.

I tillegg
Lampeskjermen skal henges på et lampeoppheng. Hvis du ikke har en liggende kan de kjøpes i for eksempel ulike jernvareforretninger til en overkommelig pris.

Slik gjør du

 1. Plasser gjenstandene du skal bruke til å lage formen til lampen på en flat overflate. For eksempel en skål i midten og toalettruller eller papir der kanten skal være. Eller bruk sølvpapir som det er gjort her.
 2. Legg så bakepapir over utover slik at det dekker alle deler og størrelsen på lampen.
 3. Legg nå toalettpapiret på. Fordel det godt over bakepapiret med flere lag.
 4. Når alt toalettpapiret er fordelt skal du blande vann og limlakk i en sprayflaske (Salima Christine har brukt 2 dl limlakk til 1 l vann).
 5. Spray nå limblandingen over alt papiret slik at det blir vått.
 6. La lampen tørke i 1-2 dager.
 7. Når lampen er tørr, fjern den fra bakepapiret og delene som er brukt til å støtte formen.
 8. Klipp så kantene så de blir fine og rette.
 9. Avslutt med å lage et hull til lampeopphenget – og din nye lampeskjerm er nå klar!

TIPS Salima Christine har gjentatt prosessen ovenfor slik at hun har to skjermer i forskjellige størrelser, som hun har plassert oppå hverandre. Dette gir lampen et elegant utseende.

@salimachristine_

Salima Christine, som er 31 år, bor i Aarhus og jobber som sosial- og helsearbeider.

© @salimachristine_