Flower Pounding
© Getty Images

Prøv denne nye morsomme metoden for å forevige blomstene dine

Du er helt sikkert kommet over metoden hvor friske blomster foreviges ved å legges i press. Denne metoden gir et raskt resultat, og så er den også morsom å gjennomføre!

25. august 2020 av Emma Vitved

Du kjenner sikkert allerede metoden hvor man presser blomster i en bok eller lignende for å forevige dem til senere bruk. 

Nå har vi fått opp øynene for en annen metode som også gjør det mulig å forevige blomstenes skjønnhet, men som åpner opp for flere måter å bruke de på. 

Hammer time

'Flower pounding' som det heter på engelsk er en morsom og annerledes måte å forevige blomster ved hjelp av en hammer - det høres kanskje ikke ut som det harmonerer med bevarelse av en skrøpelig blomst, men det stemmer faktisk! Du bruker en hammer til å overføre blomstens farge til papir eller stoff. 

Du kan bruke metoden til å oppgradere alt fra handlenett, invitasjoner eller rammer som mangler litt kunst. 

Er du fristet til å komme igang med ditt eget blomsterprosjekt, så les med når vi guider deg til hvordan du lager en blomsterkreasjon med en hammer og hvilke blomster som er mest hensiktsmessig å bruke til prosjektet. 

Dette trenger du for å lage ditt eget blomstertrykk

  • Papir eller stoff som du ønsker å overføre blomstene til - det kan være akvarellpapir (hvis du ønsker å male med akvarellmaling etterpå), papp, stoff eller et annet materiale som du synes trenger en oppfriskning, og som kan trekke til seg litt veske.
  • Friske blomster
  • Hammer
  • Vokspapir eller kjøkkenpapir

Slik lager du ditt eget blomstertrykk 

Arbeidstid: 30 min

Fra start til slutt: 2 timer

Vend blomstene med hodet nedover på ditt valgte materiale, og dekk det med enten vokspapir eller kjøkkenpapir. Bank forsigtig på blomstene med hammeren uten å ramme midten for å unngå at pollen og fukt setter seg fast til materialet. Gjenta prosessen inntil du er fornøyd med resultatet. 

Avslutt med å fjerne vokspapir/kjøkkenpapir og blomster forsiktig og la kreasjonen tørke et kaldt og tørt sted innen du bruker det ferdige produktet. 

TIPS Blomster i sterke farger overføres best, så det er smart å velge gule, mørkelilla eller blå blomster hvis du ønsker et kraftig trykk. Ved å tilføye grønne planter til hammer-prosjektet kan du tilføre en ekstra dimensjon til materialet. Du kan også male med akvarellmaling på kreasjonen etterpå hvis du synes at det mangler noe.

Lykke til! 

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...