Prøv denne nye morsomme metoden for å forevige blomstene dine

Du er helt sikkert kommet over metoden hvor friske blomster foreviges ved å legges i press. Denne metoden gir et raskt resultat, og så er den også morsom å gjennomføre!

Flower Pounding
© Getty Images

Du kjenner sikkert allerede metoden hvor man presser blomster i en bok eller lignende for å forevige dem til senere bruk.

Nå har vi fått opp øynene for en annen metode som også gjør det mulig å forevige blomstenes skjønnhet, men som åpner opp for flere måter å bruke de på.

Hammer time

'Flower pounding' som det heter på engelsk er en morsom og annerledes måte å forevige blomster ved hjelp av en hammer - det høres kanskje ikke ut som det harmonerer med bevarelse av en skrøpelig blomst, men det stemmer faktisk! Du bruker en hammer til å overføre blomstens farge til papir eller stoff.

Du kan bruke metoden til å oppgradere alt fra handlenett, invitasjoner eller rammer som mangler litt kunst.

Er du fristet til å komme igang med ditt eget blomsterprosjekt, så les med når vi guider deg til hvordan du lager en blomsterkreasjon med en hammer og hvilke blomster som er mest hensiktsmessig å bruke til prosjektet.

Dette trenger du for å lage ditt eget blomstertrykk

  • Papir eller stoff som du ønsker å overføre blomstene til - det kan være akvarellpapir (hvis du ønsker å male med akvarellmaling etterpå), papp, stoff eller et annet materiale som du synes trenger en oppfriskning, og som kan trekke til seg litt veske.
  • Friske blomster
  • Hammer
  • Vokspapir eller kjøkkenpapir

Slik lager du ditt eget blomstertrykk

Arbeidstid: 30 min

Fra start til slutt: 2 timer

Vend blomstene med hodet nedover på ditt valgte materiale, og dekk det med enten vokspapir eller kjøkkenpapir. Bank forsigtig på blomstene med hammeren uten å ramme midten for å unngå at pollen og fukt setter seg fast til materialet. Gjenta prosessen inntil du er fornøyd med resultatet.

Avslutt med å fjerne vokspapir/kjøkkenpapir og blomster forsiktig og la kreasjonen tørke et kaldt og tørt sted innen du bruker det ferdige produktet.

TIPS Blomster i sterke farger overføres best, så det er smart å velge gule, mørkelilla eller blå blomster hvis du ønsker et kraftig trykk. Ved å tilføye grønne planter til hammer-prosjektet kan du tilføre en ekstra dimensjon til materialet. Du kan også male med akvarellmaling på kreasjonen etterpå hvis du synes at det mangler noe.

Lykke til!