Mal tregulvet i 5 enkle trinn

Et slitent tregulv får nytt liv med litt maling. Vi viser deg hvordan du får det beste resultatet ved gulvmaling!

Male tregulv
© Getty Images

Slik maler du tregulv - 5 enkle steg

1. Ubehandlede gulv grunnes med grunner eller fortynnet maling. Dersom gulvet har vært behandlet tidligere, men er nedslitt og har tydelige flekker, bør disse også grunnes. La gulvet tørke, og vips! så er du klar til å svinge malekosten.

2. Start med å male langs kantene med en pensel, slik at det ikke kommer maling på listene eller veggen. Du kan med fordel dekke til listene med tape, hvis du ikke er veldig forsiktig.

3. Resten av gulvet maler du med en flat, korthåret pensel eller en malerulle. Pass på at malingen blir jevnt fordelt. Dette gjør du ved å rulle en halv rulles bredde inn på foregående stripe.

4. Når gulvet er ferdigmalt, og malingen har tørket, bør gulvet slipes med fint sandpapir for å fjerne overflødige fibre.

5. Støvsug gulvet fritt for støv, og mal lag nummer to etter samme framgangsmåte som første lag.

Husk å passe på at malingen får tørke ordentlig. Tørketider står på bøtten, og vil variere fra merke til merke. Det er viktig å følge anvisningene fra produsenten slik at du er sikker på at malingen er ordentlig herdet.

Når gulvet er helt tørt etter andre lag kan du vurdere om du er fornøyd med resultatet, eller om det trengs et tredje lag med maling.

PS! Vi trenger vel ikke å nevne at du bør starte lengst vekk fra dørene slik at du ikke maler deg selv inne?

Male tregulv
© Getty Images

Sjekk om du kan male over ditt behandlede tregulv

Er du usikker på om du kan male på ditt tidligere behandlede tregulv, kan du male en prøve bak en dør eller i et mørkt hjørne.

La malingen tørke, og når den er herdet fester du kraftig teip på malingen, før du røsker den av.

Løsner malingen kan det bety to ting: 1) at malingen ikke er forenlig med det som er brukt under tidligere behandler eller 2) at forarbeidet ikke er gjort godt nok.

Dersom malingen "kryper" etter at du har malt kan det skyldes at du ikke har slipt eller rengjort gulvet grundig nok.

TIPS Er gulvet veldig slitt? Velg en halvblank maling i stedet for høyglans - da skjules sprekker og ujevnheter bedre.

Les også: Derfor bør du begynne med gulvet når du innreder