Lag ditt eget monogram

Monogrammer finnes over alt på møbler og tekstiler. Gjør trenden mer personlig, og lag ditt eget monogram.

Sirlige bokstaver er mye brukt som dekorasjoner på pynteputer, sengetøy, sengegavler og speil. Men har du tenkt på at du kan lage ditt eget monogram, isteden for å pynte med noe som er massedesignet?

Selv om det stort sett var kongelige og adelige familier som hadde eget monogram, er det ingen regler for hvem som kan ha det.

Et monogram er en grafisk figur dannet av forbokstaver, gjerne med tilleggsfigurer som prikker, kroner, blader og tall. Bokstavene kan være formet i enkle, rette streker eller mer forseggjort.

Vil du lage et monogram på en enkel måte, kan du bruke pc som har et program med mange teksttyper. Finn ut hvilke forbokstaver du vil bruke. Skal du lage et monogram for et par er det vanlig at forbokstaven i etternavnet står i midten. Forbokstavene i fornavnene står på hver sin side av etternavn-bokstaven.

Ofte kan det være lekkert å bruke to fargetoner i monogrammet, kanskje hovedbokstaven i etternavnet kan være i koksgrå, mens forbokstavene kan være i en lysere gråtone?

Når monogrammet er ferdig, kan du printe det ut i ulike størrelser og bruke det på brevpapir, bordkort eller på interiøret. Vil du bruke det som en sjablong, må du skjære med tapetkniv på et overheadark.

Du kan også tegne ditt eget monogram på frihånd. Mer inspirasjon og innspill om ulike skrifttyper, finner du på Embroidery Arts.