I år skal du lage julens fineste lys selv

Etter at de vridde lysene har tatt Instagram med storm er det naturlig å bruke den samme metoden til å lage fine lys som oser av julestemning og som kan lyse opp litt i desembermørket. Bruk de alene eller i fine dekorasjoner.

DIY lys
© Mi Skjold Brix

DIY juletre- og sukkertøylys

Som vi tidlgere har skrevet om så er det blitt kjempepopulært å vri sine egne lys, og ulike varianter av dette florerer på sosiale medier for tiden. Lysene lages ganske enkelt ved å legge lys av parafin - ikke stearin - i varmt vann i ca. et kvarter slik at de blir bløte og modelerbare.

Den enkle metoden med å forvandle lysene til en slags modellervoks for voksne kan også brukes til annet enn "bare" de vridde fasongene. Vi har allerede delt noen kreative forslag på hva du kan forme lysene til hvis du vil ha de stående som pynt i årets andre måneder, men nå er tiden kommet til jule-idéene, og nedenfor finner du to versjoner du enkelt kan lage selv.

© Mi Skjold Brix

Juletrelys

Når lyset har lagt i bløt skjærer du det først over i to deler. Du bestemmer selv om de skal være like lange eller om du for eksempel vil lage et høyt og et lavt tre.

Ta så urtekniven og skjær små "flak" i lyset som du forsiktig vipper oppover. Start fra toppen og jobb deg nedover i seksjoner som består av tre flak - dvs at du først lager tre flak øverst med litt mellomrom. Det passer med lysets omkrets. Deretter flytter du deg litt lengre ned på lyset hvor du igen skjærer tre flak, men som nå er forskjøvet i forhold til de tre første.

TIPS Lek med lengde på flakene slik at lysene blir minst i toppen og bredere nedover som et riktig grantre.

© Mi Skjold Brix

Vridde sukkertøylys

Har du allerede prøvd å lage vridde lys så er ikke dette helt nytt for deg.

Ta et lys opp av fra det varme vannet og halver det på langs med en urtekniv. Prøv å skjær langs veken slik at den kommer til å være hel i den ene halvdelen av lyset. Putt delene tilbake i vannet og halver et lys til i en annen farge.

Ta deretter en halvdel med vek og en uten og klem de to delene sammen.

TIPS Varm eventuelt de to delene litt med en lighter så de blir enklere å feste sammen.

Rull det tofargede lyset flatt med en kjevle i tre (sten er for kaldt) eller trykk det flatt - unngå top og bund - og tvist nu lyset til du er tilfreds.

TIPS Til slutt kan du eventuelt rette til samlingene mellom de to fargene med en lighter.

Har du ikke testet ut de vridde lysene enda: Se disse kule ideene