Lag dine egne vridde lys + 3 andre kule idéer

Disse lysene har på rekordtid blitt super populær på Instagram! Vi viser deg nå hvordan du enkelt (og billig) kan lage vridde lys selv hjemme.

DIY vridde lys
© Mi Skjold Brix

Vi elsker den nye stearin-trenden som fyller instagram feeden vår for tiden. Det finnes et hav av funky varianter i forskjellige friske farger og fasonger.

Men er du en av de som syntes man skal betale litt for mye for å følge med på trenden?

Da kommer vi nå med en gladmelding, det er nemlig mulig å trylle et kjedelig lys om til et kult vridd lys med disse enkle triksene.

Slik gjør du stearinlysene dine modelerbare

Dette trenger du

  • Lys av parafin - ikke 100% stearin
  • En vase eller en krukke, som kan rumme stearinlysene dine i høyden
  • 37 grader varmt vann fra springen
  • Et dypt fat (evt en ildfast form med kanter) med iskaldt vann
Hjemmelagede vridde lys instagram trend
© Mi Skjold Brix
  1. Hell varmt vann fra springen i glasset. Vannet skal være varmt, men du skal kunne stikke en finger i det uten å brenne deg. Test evt. med enden av et lys. Smelter det etter et par sekunder er vannet for varmt.
  2. Plasser lysene dine i vannet og la dem stå i 15 minutter. Sett eventuelt en tallerken over åpningen sånn at varmen ikke slipper ut og lysene holdes nede i vannet.
  3. Etter de 15 minuttene kan du enkelt modellere lysene dine - som nå skal være myke og bøyelige.
  4. Ta et lys opp av gangen og form det ferdig, før du tar det neste opp av vannet.
  5. Når lyset ditt har den ønskede formen legger du det i et fat med iskaldt vann, sånn at lyset størkner.
DIY snoede lys
© Mi Skjold Brix

Sånn vrir du et lys

Dersom du ønsker et lys med en vridd look, som er super populært akkurat nå, skal du trykke lyset flatt først - unngå å trykke toppen og bunnen flat. Deretter tar du tak i toppen og bunnen og twister de i hver sin retning, som om du skulle vri en våt klut. Du kan se hvordan i denne videoen.

DIY cool stearinlys
© Mi Skjold Brix

Stearin-klem

Med dette lyset trenger du ikke en lysestake. Ta to myke lys og "bind" de rundt hverandre, mens du tester balansen. Bruk eventuelt en potetskreller eller urtekniv for å justere bunnen, sånn at vinkelen passer og at lyset står stødig.

DIY snoet stearinlys
© Mi Skjold Brix

Vridd lys 2.0

Om du ønsker å lage et litt anderledes lys kan du, i stede for å trykke lyset flatt og vri det, bruke en snor som du vrir stramt rundt lyset. Snoren vil skape en fuge hele veien rundt.

DIY stearinlys
© Mi Skjold Brix

Brenn lyset ditt i begge ender

Dette fine lys krever at du har en knappenål liggende og to lys.

Bøy det ene lyset i den nederste delen til en u-form og sørg for at den øverste delen står oppreist. Form nå bunden av u-et, sånn at lyset har noe å stå på, ved å trykke stearinet ned mot underlaget.

Skjær enden av lyset på skrå og gjør det samme med lys nummer to. Trykk den flate enden av knappenålen din ned i det ene lyset. Smelt den skrå flaten forsiktig med en lighter og plasser raskt det andre lyset ved å stikke den spisse enden av nålen ned i det. Bruk lighteren din til å finpusse overflaten mellom de to lysene.