For under 1.500 kr forvandlet paret et tomt lokale til drømmebryllupet sitt

Tina og mannen sparte masse penger ved å tenke nytt og kreativt når det kom til pynt av bryllupslokalet.

Pynt til bryllup
© Tina Roth Lundø Petersen

Bryllupssesongen er i full gang. Som de fleste vet kan det ofte koste en del å arrangere et bryllup, men Tina Roth Lundø Petersen og ektemannen Mick har klart å holde kostnadene på et absolutt minimum.

Faktisk har de brukt under 1.500 kroner på å pynte et tomt lokale.

Tina og mannen elsker gjenbruk og forvandle gammelt til nytt, og de var derfor ikke i tvil om at dette selvfølgelig skulle være temaet for bryllupet.

– Vi ville at stemningen skulle være koselig og avslappet. Det var veldig viktig at gjestene følte seg komfortable og følte at de kunne være seg selv. Derfor var stikkordene hygge, romantikk og varme, sier Tina.

Tina begynte umiddelbart å lete etter inspirasjon på Pinterest, hvor hun prøvde å konvertere alle ideene hun fant til gjenbruksversjoner.

Borddekning bryllup
© Tina Roth Lundø Petersen

Help av Facebook og familie

Jakten på gjenbruks-dekorasjon startet med to lysestaker, som naboen egentlig ville kaste - og deretter tok det av.

Tina postet et innlegg på Facebook hvor hun etterlyste flere lysestaker som andre ville kvitte seg med. Heldigvis var det mange som ville det!

Med nok et Facebook-innlegg og litt hjelp fra familien hadde hun plutselig også skiver av tre for å lage små platåer på bordet. Hun hadde også fått samlet syltetøyglass som skulle brukes som vaser og to gamle speil – og alt var ting som egentlig skulle blitt kastet.

Og da ryktet begynte å spre seg var det også flere foreldre fra parets barnehage som tilbød Tina og mannen hennes å komme og plukke blomster til bordene fra hagen deres.

Bordekning bryllup
© Tina Roth Lundø Petersen
Bordekning bryllup
© Tina Roth Lundø Petersen
pynt til bryllup
© Tina Roth Lundø Petersen

3 DIY-favoritter som gjorde dyre drømmer til virkelighet

Den største utgiften for ekteparet var tyllen som hang i taket, men heldigvis var det nettopp dette Tina og Mick mener hadde størst effekt på stemningen og selve rommet.

– Vi er veldig glad for at vi kjøpte tyllen og hengte den i taket. Det utstråler romantikk og fikk rommet til å virke mer koselig og lunt, sier Tina.

Paret hadde også en drøm om å ha forskjellige skilt med stemningsord og sitater stående rundt.

Men skiltene ble for dyre om de skulle kjøpe dem ferdige. Derfor kjøpte Tina i stedet to brukte staffelier og skrev teksten de ønsket på noen gamle speil, som paret allerede hadde fått fra en annen familie:

– Vi er superfornøyde med den løsningen, da den er mye mer personlig for oss. Alle gjestene våre gjester ble veldig imponert over dekorasjonen, sier Tina om de hjemmelagde skiltene.

I tillegg var fotoveggen også en favoritt på listen over dekorasjoner.

Tina har laget den av tre treplater hun allerede hadde hjemme, to gamle Ikea-gardiner og en lyslenke som hun hadde kjøpt brukt.

bryllup pynt
© Tina Roth Lundø Petersen
bryllup pynt
© Tina Roth Lundø Petersen
diy pynt til bryllup
© Tina Roth Lundø Petersen
pynt til bryllup
© Tina Roth Lundø Petersen

Resten av tingene paret brukte som pynt var ting de allerede hadde hjemme - for eksempel et oliventre, gamle eplekasser og noen lykter.

I tillegg til at paret kunne spare mye penger ved å resirkulere ting fra hjemmet sitt, minner alle tingene dem nå også om det fantastiske bryllupet hver gang de ser på dem.

Gratulerer så mye med bryllupet og takk for tips!