5 enkle trinn: Slik gror du ditt helt eget avokadotre

Det er hverken vanskelig eller krevende å dyrke sin egen avokadoplante. Det krever kun en avokadosten og en god dose tålmodighet - vi guider deg her!

Avocadoplante
© Getty images

Hagesenteret, planteskolen og blomsterhandleren har masse spennende planter som kan pryde vinduskarmen. Men de morsomste er altså de du selv gror fra bunnen - og det behøver ikke være så vanskelig!

Neste gang du lager en god guacamole, skal du ta vare på stenen fra avokadoen. Med kun få midler, litt kjærlighet og (en god dose) tålmodighet vil stenen forvandle seg til et pent tre.

Følg våre 5 enkle trinn nedenfor så blir det lett å gro ditt eget avokadotre - og vi lover at følelsen av å dyrke selv er verdt det!

5 enkle trinn til å gro et avokadotre

© Getty images

Beskjæring av et avokadotre

Når avokadotreet ditt for alvor begynner å vokse med store fine blader, kan du knipe de øverste skuddene av. Det vil gjøre at treet begynner å forgrene seg, så du får en mer buskete plante.

Hvor høyt blir et avokadotre?

Avokadotreet kommer opprinnelig fra Melllom-Amerika, hvor det i gjennomsnitt blir rundt 10 meter høyt. Så høyt blir ikke et avokadotre i Norge!

På grunn av vårt kjølige klima gror de fleste nemlig treet i vindueskarmen, hvor det kan vokse seg til en stor og flott stueplante, som kanskje kan snike seg opp en meter eller mer – men aldri til et flere meter høyt tre, som gir avokadoer. Så de må du kjøpe på matbutikken i stedet.