Når du ser Olivias 55 kvm får du også lyst til å bruke hele månedslønnen din på byggemarkedet
Den 23 år gamle psykologistudenten gjør maksimalt ut av studielånet og har forvandlet leiligheten til en vakker oase - kun ved bruk av verktøykassen.

I en 55 kvadratmeter stor andelsleilighet i København bor 23 år gamle Olivia, som til daglig studerer psykologi, jobber i psykiatrien og står bak Instagram-profilen @idetgulehus, sammen med katten, Molly.
Leiligheten har to rom, hvor Olivia har valgt å ha stue i det ene og kombinert soverom og spisestue i det andre.
Selv om Olivia ikke har en fast strategi for leilighetens interiørdesign, er det ingen tvil om at det er spesielt én ting som kjennetegner Olivias innredning; hennes mange hjemmebygde løsninger.
Et student-budsjett og et ønske om å utnytte kvadratmeterne best mulig har resultert i at Olivia må tenke kreativt og gå i gang selv for å få det akkurat slik hun vil.
Bli med inn og se alle de fine løsningene.
Hva kjennetegner innredningen din - og hvorfor er det nettopp det du liker?
– Noe som kjennetegner innredningen min er nok alle de hjemmebygde løsningene som jeg selv har laget i leiligheten. Jeg har alltid vært glad i å bruke hendene, og da jeg overtok den lille andelsleiligheten min, var det knapt med penger. Jeg bestemte meg imidlertid for at dette ikke skulle bety at jeg ikke kunne få drømmehjemmet. Derfor måtte jeg tenke kreativt, og som et resultat av dette har jeg kastet meg ut i flere DIY-prosjekter som har formet hjemmet mitt og gjort det personlig.
Hva er ditt nyligste kjøp til hjemmet ditt?
– Det siste jeg kjøpte til leiligheten er et nytt teppe til stua. Det har tatt meg lang tid å finne ut akkurat hvilket jeg skal kjøpe, men jeg har endt opp med et kremhvitt ullteppe fra benuta. Jeg synes den skaper en god base så jeg kan supplere med farger i resten av stua.
Hva er ditt beste DIY-prosjekt/hack/hjemmelaget/bygg din egen gjenstand?
– Hmm, det er vanskelig å velge mellom barna sine. Men jeg må si at min knallgule vegg-til-vegg bokhylle i stua er et av mine favoritt DIY-prosjekter. Det tok meg uker å bygge, og jeg tvilte ærlig talt på om det kunne la seg gjøre. Jeg er imidlertid veldig fornøyd med resultatet, og det gir mye lagringsplass.
Hvorfor synes du innredning er gøy?
– For meg er interiør en kreativ lekeplass hvor jeg kan uttrykke meg og leke med farger, former og materialer. Derfor ommøblerer jeg også mye, da jeg stadig får nye ideer som jeg har lyst til å prøve. Det høres kanskje litt klisjé ut, men jeg har virkelig drevet med interiør så lenge jeg kan huske. Som barn var favorittaktivitetene mine å gå på Ikea og flytte rundt på ting i rommet mitt, og jeg har alltid elsket å lese min mors boligmagasiner.
Hvor høyt prioriterer du innredning?
– Jeg prioriterer innredning veldig høyt. Jeg bruker langt mer av månedslønnen min i DIY-prosjekter og hos keramikere enn jeg er villig til å innrømme. Å dekorere er en av mine absolutt største interesser og jeg bruker med glede pengene mine på noe som gjør meg glad.
Hvilket møbel er din favoritt?
– Jeg har ikke så mange møbler i den lille leiligheten min og er veldig fornøyd med de få jeg har. Jeg vil mye heller leve med færre ting og være glad hver gang jeg bruker de tingene jeg har.
Hvor er ditt favorittsted i hjemmet ditt?
– Mitt favorittsted i hjemmet mitt er definitivt på balkongen. Jeg kan sitte der i timevis og slikke ettermiddagssolen med en god kopp kaffe.
Har du noe du aldri vil kvitte deg med?
– Interiørdesignet mitt er mye basert på følelser og ikke minst magefølelsen. Jeg er ekstremt glad i ting som har en historie eller fremkaller et minne. Da bestemoren min flyttet hjemmefra for noen år siden overtok jeg noe av møblene hennes, pyntegjenstander og kunst som jeg husker fra barndommen. Tingene jeg fikk er fortsatt noe av det jeg er mest glad i den dag i dag, og mange av dem tror jeg aldri jeg kommer til å kvitte meg med.
Hva kan du ikke få nok av i innredningen din – og hvorfor?
– Innredningen min er veldig sirkulær – derfor er jeg ekstremt glad i resirkulering! Jeg elsker å jakte i bruktbutikker (spesielt de litt utenfor storbyen), og mange av mine beste funn har vært brukt. Jeg bruker også mye tid på å selge mine egne ting, og jeg rydder regelmessig ut alt jeg eier. Jeg tror det er en av fordelene med å leve lite; det tvinger meg til hele tiden å gå gjennom tingene jeg eier fordi jeg rett og slett ikke har plass til å beholde ting jeg ikke bruker.
Hva får du mest oppmerksomhet for i innredningen din?
– Noe av det jeg får oppmerksomhet for i innredningen er min evige forandring og alle mine hjemmebygde løsninger. Vennene mine sier at det alltid er en ny opplevelse å besøke meg fordi jeg hver gang har bygget et nytt møbel eller gjort om noe. Jeg synes det er veldig talende for min tilnærming til interiørdesign.
Hva er din innredningsstrategi?
– Jeg har ikke en klar interiørstrategi, men jeg bruker mye tid på å tenke på hvordan jeg skal få mest mulig ut av få kvadratmeter. Det ender ofte opp med noen litt rare løsninger, men jeg liker det sånn også. I tillegg er jeg i en evig prosess med å finne en balanse i innredningen min, hvor jeg verken synes det er for mye som skjer eller at det blir for kjedelig.
Hva har vært den største interiørutfordringen – og hvordan løste du den?
– Jeg tror de fleste som har prøvd å bo så lite som meg kan være enige i at det medfører et bredt spekter av møbleringsutfordringer. Noen ganger kan jeg ligge søvnløs om natten og tenke på hvordan jeg skal få det til å spille sammen. En av mine største utfordringer har imidlertid vært utformingen av gangen, som kun er på én kvadratmeter og har hele tre dører og et elektrisk panel. Jeg ville ha så mye plass til både sko og jakker som mulig, så jeg endte opp med å bygge et hjemmelaget møbel som skjulte det elektriske panelet og ga mye oppbevaringsplass. Jeg synes faktisk det har blitt ganske bra.
Hva er den største "feilen" du har gjort?
– Jeg har gjort enormt mange feil og «over-the-tops» i leiligheten min. Når jeg for eksempel skulle bygge møblene i gangen tok det mange forsøk før jeg i det hele tatt fikk dørene til å lukke. Første gang jeg monterte frontene på radiatordekslene mine var de også helt skjeve. Jeg tror imidlertid det er viktig å ikke bli motløs av å gjøre feil – det er det du lærer av! Hvis du ikke tør å kaste deg ut i prosjekter, blir de uansett ingenting.
Les også: 10 tips til kreativ maling