Helene har innredet en herskapsleilighet med vakre farger og fine detaljer

Helene Houes blikk for interiør er skarpt! Og dette kommer tydelig til uttrykk i den 150 kvm store herskapsleiligheten, hvor hvert eneste hjørne er vakkert innredet.

Indbygget reol
@helenehoue
hjemme hos helene houe

Helene Houe, 34 år, jobber som freelance boligstylist og content creator. Sammen med mannen sin, Mads Houe, og deres felles sønn, Karl Bille, bor hun i en herskapsleilighet på 150 kvm i Aalborg i Danmark.

© @helenehoue

Vinteren 2021 flyttet Helene og mannen hennes, Mads, inn i en leilighet på 150 kvadratmeter i hjertet av Aalborg – og den er definitivt verdt et besøk!

Tak i vakre nyanser, staselige detaljer og fire stuer.

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men det er det som best beskriver 5-roms leiligheten.

Bli med inn og se de mange fine detaljene i Helenes herskapsleilighet.

stue med innebygget reol

I leiligheten er det fire stuer. Reolveggen er bygget av moduler fra Ikea og sofaen er fra Ilva. Lampen på veggen er fra Muller Van Severen, krakken fra Zara Home og det store teppet fra Layered.

© @helenehoue

Hva er din innredningsstrategi?

– Jeg er faktisk ikke helt sikker på om jeg har en spesifikk strategi. Men det er viktig at jeg føler at innredningen er riktig for meg. Kanskje er det faktisk en strategi at jeg kun velger det jeg er dypt forelsket i – enten om det er gjenbruk eller nytt. Selvfølgelig er det begrensninger, da noen ting jeg forelsker meg i kan være veldig dyre, men da prøver jeg å selge ting jeg har hjemme og spare opp til det.

Hvilket møbel er du mest fornøyd med?

– Jeg føler at alle møblene mine er nøye utvalgt, og derfor er jeg nesten like fornøyd med alle sammen. Men jeg elsker spesielt våre enkle Billy-bokhyller fra Ikea i stua og spisestuen. Tenk at noe så budsjettvennlig kan bringe rommene sammen så vakkert og gi en wow-følelse!

Har du noe du aldri vil kvitte deg med?

– Ja, det er ganske mye, men vi skal i hvert fall ikke kvitte oss med bokhyllene våre – hvor skal vi da gjøre av alle bøkene våre, haha? Noe annet er den fine radiatorskjuleren vår. Den er så vakker i seg selv at vi bruker den som en slags dekorasjon i interiøret.

Stue med radiatorskjuler

Veggen er malt i fargen 'Coconut', mens taket er malt i 'Minty Breeze'. Begge fra Jotun.

© @helenehoue
stue rundt gulvteppe

Teppet er fra Arket og gulvlampen fra Vitra.

© @helenehoue

Bruker du farger i innredningen – i så fall hvordan?

– Jeg kommer vel ikke utenom det faktum at nøytrale farger og kremete nyanser er min svakhet. Men jeg bruker farger her og der i form av for eksempel blomster og de fargede takene. De fargede takene er med på å gi kant til den nøytrale paletten, og det elsker jeg!

Har du en farge på veggen, taket eller noe annet som du har endt opp med å like spesielt godt?

– Det er ingen tvil om at mine absolutte favorittfargevalg er kombinasjonen av fargene vi har valgt til tak og vegger i stuen. Veggene er malt i 'Coconut' og taket i 'Minty Breeze' fra Jotun. Vi har faktisk også malt taket på soverommet i samme farge, men uttrykket er et helt annet fordi det er et mer dempet lys på soverommet – og det liker jeg faktisk veldig godt.

stue med blått tak

Den hvite lenestolen er fra New Works.

© @helenehoue
stue med innebygget reol

I rommet i tilknytning til stuen har paret innredet kontor. Lampen i taket er fra Luceplan.

© @helenehoue

Hva får du mest oppmerksomhet for i innredningen din?

– Det er helt klart bokhyllene våre som får mest oppmerksomhet, men jeg tror også at vi har plassert dem et sted hvor de virkelig blir sett fra sin beste side.

travertin skrivebord

Skrivebordet i travertin er fra Victoriam.dk, lampene på veggen fra Nuura, mens magasinholderen er fra AYTM. Vasen på bordet er fra H&M Home og verket på veggen er av Henri Matisse.

© @helenehoue

Hvorfor synes du innredning er gøy?

– Jeg har ofte stilt meg selv det spørsmålet, og alt jeg kan si er at jeg bare ikke kan la være. Det er i tankene mine dag ut og dag inn, og trangen til å skape og dekorere sitter så dypt i meg. Jeg kommer nesten ikke inn i et rom uten å tenkte innredning med en gang.

Hvor høyt prioriterer du interiør?

– Siden interiør har blitt min livsstil, har det også blitt min høyeste prioritet – men også bare fordi jeg har så mange ideer. Noen netter kan jeg rett og slett ligge våken fordi jeg har en idé til et nytt prosjekt.

Spisestue med indbygget reol
© @helenehoue
rundt spisebord

Lampen over spisebordet er fra Nuura, mens den innebygde hyllen er laget av hyllemoduler fra Ikea. Vasen på bordet er fra Morsø.

© @helenehoue

Hvordan velger du ut nye funn til hjemmet ditt?

– Tidligere var jeg veldig flink til å bare kjøpe alt jeg falt for i bruktbutikker. Men nå har jeg kommet til et punkt hvor jeg spør meg selv om det bare er for et Instagram-bilde eller om det virkelig er noe jeg gjerne vil se på lenge. Jeg føler jeg har blitt litt skadet av å ha en Instagram-profil som jeg deler så aktivt på, haha.

Hvilket sted i hjemmet ditt er din favoritt?

– Å, det er vanskelig! Jeg elsker alle rom, men det må være sofaen i stua. Siden det er en hjørnestue kommer det ekstra sollys inn der hver dag. Det er også fra sofaen jeg kan få et komplett blikk ned gjennom våre fire stuer med eget bad. Det gir meg et sus i magen!

Spisestue indbygget reol
© @helenehoue
Hvid lænestol og gulvlange gardiner
© @helenehoue

Hva er ditt beste DIY-prosjekt/hack?

– Jeg har blitt ganske fornøyd med veggplatene våre, som jeg har kuttet, malt og montert selv. I tillegg elsker jeg også DIY-bordet vårt, som vi har laget av et Ikea-bord og materialer fra Bauhaus.

barnerom brunt tak

I rommet i motsatt ende av stuen har paret innredet sønnens rom. Veggen er malt i fargen 'Coconut', mens taket er malt i 'Gounded Red'. Begge farger fra Jotun.

© @helenehoue
barnerom rispapirlampe

Den røde stolen er fra Liewood, flettebordet fra en gjenbruksbutikk og den flettede kurven på gulvet fra Klein Studio. Sengen er fra Sebra Interior, mens sengehimmelen er fra Minor Things.

© @helenehoue

Hva får du ikke nok av i innredningen din – og hvorfor?

– Jeg har en stor svakhet for krom, marmor og bouclé, som går igjen i de fleste rom. Og friske blomster er alltid prikken over i-en!

Soveværelse med rå vægge
© @helenehoue
Soveværelse med rå vægge
© @helenehoue
Soveværelse rispapirlampe
© @helenehoue

Har du gjort noe eller tatt et valg i forhold til interiøret som du selv synes har vist seg å være en genial løsning?

– Det er kanskje ikke en genial løsning, men det å ta avgjørelsen om å male takene har virkelig gjort en enorm forskjell for de forskjellige rommene. Spesielt når man – som meg – innreder på en veldig dempet måte, er det fint med et farget tak, som gir litt kant til resten av innredningen. Det samme gjelder vegglistene.

Les også: Så forskjellig har Julie og Helene innredet samme leilighet: Se det enorme stilskiftet

Entré med blå vægge
© @helenehoue
Entré med rundt spejl
© @helenehoue
Opgang dobbeltdør
© @helenehoue