Så forskjellig har Julie og Helene innredet samme leilighet: Se det enorme stilskiftet

Julie fikk suksess på instagram med bilder av innredningen i sin rustikke leilighet - nå har Helene overtatt den og gjort den til sin helt egen.

stilskifte i københavnsleilighet
© Julie Petterson / Julie Wittrup Pladsbjerg

Vi er enige i at det ikke finnes noe "korrekt" måte å innrede på, men at det å legge et personlig preg på innredningen er det viktigste. Det er nettopp Julie Wittrup Pladsbjerg og Helenes Houes versjon av samme leilighet et prakteksempel på. Begge har innredet samme leilighet, i sentrum av Aalborg i Danmark, som oser av personlighet. Det ser ut som to vidt forskjellige leiligheter, men de fysiske rammene er akkurat de samme.

STUE

STUE

© © JULIE PETTERSON / JULIE WITTRUP PLADSBJERG

Fra rebelsk til herskabelig

Julies innredning av den 150 kvadratmeter store leiligheten i sentrum av Aalborg minner om en bohemsk stil med et internasjonalt format.

Stabler med magasiner og bøker på gulvet, innendørs huske, gjenbruksfunn og varme nyanser for å omfavne hele leiligheten er noen a elementene.

  • Jeg er veldig leken når det kommer til innredning og jeg elsker å ta utradisjonelle valg. Og selv om rammene er svært herskapelige, var jeg ikke redd for å utfordre de litt. Derfor gikk vi også for rå vegger i den ene stuen og i gangen fikk vi laget betonggulv. Begge løsningene finner man normalt ikke i en herskapsleilighet, men jeg synes virkelig det ga karakter og en kul twist, som passer til måten vår og innrede på. Blir det for pent og "korrekt" føler jeg meg ikke lenger tilpass, sier Julie om innredningen som er blitt en signatur for henne.

Så mye at man ikke behøver å se på profilnavnet når et bilde i Insta-feeden er fra Julies hjem.

Men hvordan føles det egentlig å skulle innrede i rammene fra et så karakteristisk hjem?

Det har vi spurt Helene Houe om, som overtok leiligheten fra Julie i november 2021.

Hvordan var det å skulle innrede et hjem fra scrath, men som du i forveien har sett ofte i feeden din?

  • Det har vært gøy å se hvordan Julie har innredet leiligheten. Det har gitt meg noen gode ideer til å utnytte plassen optimalt. Men Julie og jeg har hver vår stil, så jeg visste at det ikke kom til å bli det samme uttrykket, sier Helene.

SPISESTUE

© © JULIE PETTERSON / JULIE WITTRUP PLADSBJERG
© © JULIE PETTERSON / JULIE WITTRUP PLADSBJERG

"Jeg fikk lyst til å starte helt på nytt"

Én af de tingene som går igjen i de to forskjellige versjonene av leiligheten, er møblenes overordnede plassering. Noe Julie hadde gjort seg en del tanker rundt, da hun selv flyttet inn.

  • Den største utfordringen var å "få fylt" de store rommene. Setter du for eksempel sofaen inntil en vegg er det virkelig lang bort til motsatte vegg. Rommene krevde en helt annen måte å innrede på for å skape et hyggelig hjem, sier Julie.

  • Det er tydelig at Helene har tenkt samme taktikk i sin innredning - dog er det ikke mye som ligner mellom de to stilene.

I stedet for Julies rebelske, lekende innredning er leiligheten nå dekorert mer i tråd med de herskapelige trekkene: veggene er pusset opp og malt, og takene har fått noen av Helenes signaturfarger fra hennes tidligere hjem. Den samlede fargepaletten er lys og mild og møblene som går gjennom er i marmor eller hvitt.

BARNEROM - SOVEROM

© © JULIE PETTERSON / JULIE WITTRUP PLADSBJERG
© © JULIE PETTERSON / JULIE WITTRUP PLADSBJERG
  • Jeg fikk lyst til å starte helt på nytt, med nye møbler og veggfarger, og gjøre ideene mine om til virkelighet, slik jeg lenge hadde drømt om, sier Helene, som også har valgt å endre litt på romfordelingen.

  • Vi har blant annet valgt å ha soverommet i den bakerste stuen, hvor Julies datter tidligere hadde soverom. Sønnen vår er kun 10 måneder og krever derfor ikke det største lekerommet, da hele leiligheten er en lekeplass for han. Så jeg fikk drømmen min oppfylt om et soverom i forlengelse av stuene.

Julie, hvordan har det vært å se "din" leilighet i feeden med en helt annen innredning?

  • Så gøy, altså! Faktisk trodde jeg det ville bli "hardt", men det har faktisk føltes helt riktig. Det er altså så deilig å se hvor glad Helene og den lille familien er for å bo der. Selv om rammene er de samme har leiligheten et helt nytt uttrykk med alle tingene til Helene og familien, som passer til dem - og ikke oss, avslutter hun.

EKSTRA STUE

© © JULIE PETTERSON / JULIE WITTRUP PLADSBJERG