Soverom
© Getty Images

8 geniale ideer til innredning av hybelen

Idéene egner seg perfekt til små rom generelt. Perfekt for tenåringer og studenter. Rommene har som regel liten plass, her får du tips til å innrede uten at det blir inneklemt eller rotete.

8. august 2019 av Mi Skjold Brix

Når man er student og kun bor på ét enkelt værelse kreves det plassbesparende idéer til å skape rom til både seng, pult, spisekrok og garderobe.

Helt grunnleggende er det en god idé å tenke oppbevaring som også strekker seg i høyden. Slik utnytter du plassen oppover og ikke kun på gulvarealet. På den måte kan du fint gjøre om det lille værelset om til et praktisk og hyggelig hjem med plass til gjester og hverdagsliv.  

1. Lag en seng av kommoder

I stedet for å bruke kasser med hjul under sengen, så løft opp sengen og sett den på en samling av kommoder du har toppet med lameller - for eksempel Ikeas Malm. Dette skaper masse mulighet for oppbevaring på kvadratmeter som egentlig var ment kun på sengen. 

2. Ramm inn sengen av en reol eller vegg med oppbevaring 

Hvis du gjerne vil ha følelsen av en "avskjermet" sovesone er det lurt å nøye seg med kommoder som er vendt ut ved sengens fotende. Da slipper du å plassere kommoder over hele rommet. Langs den ene siden plasserer du en reol hvor du på bakenden kan pyntes med bjørkefiner som du kan male i en fin farge. Dette skaper en deilig sovekrok og godt med oppbevaringsplass. 

3. Gjennomtenkt, åpen garderobe 

Når det kommer til garderobe har du to opplagte muligheter. 

Den ene er en åpen bøylestang monteret i taket, som sparer gulvplassen. Da kan du heller utnytte gulvplassen med et par kasser, skap, kommoder, sko, tøy eller hva enn du har bruk for å oppbevare på rommet.  

4. Luftig skapsvegg og garderobe 

Dersom du heller foretrekker en garderobe som ikke kan sees, er en annen løsning å sammensette forskjellige skapsmoduler til en skapsvegg. Sørg for at det er et høyt skap slik at dybden på skapet også kan utnyttes. Du kan sette opp flere skap i samme høyde. Dette vil gi en mer romslig følelse. 

5. Smalt bord 

Velg et bord som er smalt nok til å kunne stå langs veggen uten at det tar for mye plass i rommet, men som samtidig har en viss lengde. Dette skaper en mulighet for at du kan trekke det ut og stille det ut i rommet så det kan være plass til spisende gjester. Stolene kan du henge på døren eller veggen. 

6. Skap elegant varme med gardiner 

Har du et veggstykke som legger opp til det, så heng eventuelt en gardin av lekker kvalitet som strekker seg fra gulv til loft langs veggen. Heng det litt fremfor veggen og bruk den lille plassen bak gardinen til ting du ikke gidder se på som klappstoler og strykebrett. 

7. Bruk høyden til hyller 

Som nevnt i innledningen, er det en god ide å tenke oppbevaring i høyden. Heng for eksempel hyller over sengen eller over bordet. Men hold deg til å gøre det ett enkelt sted eller to, så du unngår at det resulterer i at rommet føles enda mindre.  

8. Bruk speilet til å åpne rommet 

Det er kan nesten føles som juks, men speil blir ofte brukt i forbindelse med innredning av små rom ettersom de gir en vanvittig følelse av at rommet åpner seg opp. I tillegg reflekterer det lyset så det ikke er mørket som får rommet til å fremstå som lite. 

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...