HER BOR Bjarke (33), Zine (31) og deres to små barn.
HVOR I en 90 kvadratmeter stor leilighet på Frederiksberg i København. Bygården er fra 1900.
FØLG BJARKE OG ZINE @bjarkebisgaard, @studio_solitude og @zineyolal.
Din nettleser er utdatert! Dessverre støtter ikke dette nettstedet eldre nettlesere. Vennligst oppgrader nettleseren og forsøk igjen.
Les merHER BOR Bjarke (33), Zine (31) og deres to små barn.
HVOR I en 90 kvadratmeter stor leilighet på Frederiksberg i København. Bygården er fra 1900.
FØLG BJARKE OG ZINE @bjarkebisgaard, @studio_solitude og @zineyolal.
Bjarke og Zine Bisgaard Yolal måtte tenke seg godt om da de fikk tilbud om å kjøpe den 90 kvadratmeter store andelsleiligheten til søsteren hans. Det var en luftig og romslig hjørneleilighet med masse sjel og sjarm, men den var likevel ikke helt perfekt.
– Først og fremst fordi den jo kjentes ut som hjemmet til søsteren min, og i tillegg manglet den balkong. Men området er veldig fint og vi så potensialet i leiligheten, så vi bestemte oss for å slå til, forteller Bjarke.
Gulvene i leiligheten var forskjellige i alle rommene og veggene var malt i farger, og paret bestemte raskt at de ville roe uttrykket ned.
– Vi besluttet å male gulvene hvite. Det var både plankegulv, parkett, vegg-til-vegg-tepper og linoleum her, så det var veldig rotete. Fagfolk frarådet oss riktignok å male parketten fordi malingen visstnok ikke ville bli særlig holdbar, men etter to år er det like fint, sier Zine.
Gulvene var også det hun bekymret seg mest for.
– Jeg hadde faktisk mareritt om de gulvene: Jeg drømte at malingen flasset av overalt! Ingen av oss har gjennomført noen større oppussingsprosjekter før, så det har ikke bare vært enkelt. Selv om vi er kreative og ganske så fingerferdige, hadde vi ingen erfaring med renovering. Men det gikk altså bra likevel, smiler Zine.
Hun jobber som grafiker og fotograf, mens Bjarke driver karamikkverkstedet Studio Solitude.
En annen ting som var klart fra den dagen de overtok det nye hjemmet sitt, var at det skulle bli mye lysere.
– Jeg ville ha lyse farger på alle vegger og i alle rom, ikke bare på en og annen vegg. I en hjørneleilighet varierer lyset mye gjennom hele dagen, og effekten av det blir størst når fargen i rommet er lik, sier Bjarke.
Med seg på flyttelasset hadde paret et par farger de gjerne ville bruke, og resten av paletten ble bygd opp rundt disse.
– Vi var veldig glade i den kjølige, lysegrønne nyansen vi hadde på det gamle soverommet vårt, så den har vi brukt her også. Og barnerommet har fått en farge som noen venner av foreldrene mine alltid har hatt i gangen, sier Zine.
I alt testet de ut 15 fargeprøver før kabalen gikk opp. Samtidig var det viktig for dem at både fargene, innredningen og de grepene de gjorde da de renoverte passet til den over 100 år gamle gården.
– Leiligheten er gammel og fin med stukkatur og vakre detaljer, og det har slått an tonen for innredningen. Gulvene knirker og alt er litt skakt og skjevt – og sånn skal det være. Derfor ble innredningen også litt mer gammeldags og romantisk enn den vi ellers ville valgt, sier Bjarke.
Det var også det som gjorde at de til slutt droppet drømmen om et helt nytt kjøkken.
– Vi klarte ikke helt å finne ut av hvordan vi ville innrede kjøkkenet, og etterhvert fant vi ut at hvis vi fjernet noen skap og shinet opp resten med maling og nye grep, ville det bli riktig så bra. Og det er faktisk noe jeg er veldig fornøyd med i dag, både fordi det er bærekraftig, men også fordi vi ikke er tilhengere av at alt må gjøres med én gang man flytter inn, sier Bjarke, og suppleres av Zine:
– Vi er på ingen måte ferdige med leiligheten, men vi vil heller bo oss litt inn og ta ting i etapper etterhvert som vi kjenner hva som er de riktige løsningene for oss, sier hun.
PÅ BILDET På hyllen fra Stilleben står en av Bjarkes egne vaser sammen med en mugge fra Georg Jensen og en krukke fra Anne Black. Bjarke kjøpte den polstrede Cobra-stolen på auksjon og har trukket den om selv.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Både Bjarke og Zine har nese for fine bruktfunn. Ved Egon Eiermann-spisebordet står to klassiske Syver-stoler som Bjarke kapret etter at de hadde vært brukt på et prosjekt da han studerte design.
GULVFARGE PU gulvmaling i hvitt fra Flügger.
Skap en lekker ton-i-ton-stil med et hav av lyse nyanser av hvitt, beige og grått.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Skap blikkfang midt i alt det lyse med materialer som treverk og kjølig metall.
Vasen er et minne fra parets bryllup i 2020 da de pyntet bordet med et stor samling unike vaser og fat.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
– Jeg er mest begeistret for stuen fordi leiligheten er innredet slik at jeg ser alle rommene derfra. Da kan jeg også se hvordan alle fargene spiller sammen, og det liker jeg veldig godt.
PÅ BILDET Et hjem skal både være fint og praktisk, og paret har valgt en budsjettvennlig Ikea-sofa der trekket kan vaskes. Sofabordet er et bruktfunn og barnestolen er designet av Kaare Klint.
LES OGSÅ 10 tips til den perfekte sofa
De sarte tonene går igjen i parets keramikk og porselen. Den store, mønstrete skålen er fra Studio Solitude, mens den lille er fra Kähler. Den stripete puten i bakgrunnen er fra Aiayu og sofabordet er kjøpt brukt.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Paret har gjort en av de opprinnelige stuene om til soverom, og de elsker at det henger så fint sammen med resten av hjemmet.
Matisse-plakaten er fra Stilleben, mens kommoden er et bruktfunn som har fått et par nye malingstrøk. Den pyntes opp med den skulpturelle Eclipse- lampen og en skål Bjarke har lagd
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Bruk lyse tekstiler for å gjøre uttrykket mykere og varmere. Miks gjerne tekstiler med forskjellige overflater for å understreke uttrykket, eksempelvis kan et langhåret gulvteppe eller en brodert pute ha stor effekt.
Plakatene er fra Galerie Maeght og lampen i vinduet er et vintage-funn. Sengeteppet er baksiden av en fargerik quilt paret fant på et loppemarked
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
I vinduskarmen står en porselensstake fra PLA, en liten skål fra Muji og en boks fra @teaandaslice_com
Keramikk er genialt for å gi stilen mer sanselighet. Velg gjerne keramikk med overflater, struktur og glasur som gir deg lyst til å ta på tingene.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Bjarke og Zine har gitt det gamle kjøkkenet nytt liv. De fjernet noen skap, malte de resterende frontene og satte på nye grep. Armaturen er fra Damixa og plakaten fra Empty Wall Store
VEGGFARGE Oyster White fra Flügger.
Den rutemønstrede skjærefjølen er fra File under Pop, mens de små skålene er en blanding av loppefunn og gaver fra en keramikervenninne.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
På Stilleben-hyllen står fargede glass fra Zaffrano og prikkete kopper fra Ann Louise Roman Gustavsson. Den rosa skålen på benken er et loppefunn, oppi den står en skål fra Studio Solitude, vasen kommer fra samme sted.
- Jeg liker kjøkkenet vårt veldig, veldig godt. Jeg syns egentlig det er utrolig at det ble så fint med bare en enkel, liten oppgradering. Det er både pent, funksjonelt og en svært bærekraftig måte å fornye innredningen på
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
På barnerommet står Kili-sengen fra Sebra side om side med en brukt Vilac-bil og en kommode Zine fant på gjenvinningsstasjonen, malte og ga nye messinggrep. Den fine møllen er et loppiskup
VEGGFARGE Olivensåpe fra Flügger.
En gammel Ikea-hylle har fått nytt liv på barnerommet med en malingrest fra kjøkkenskapene. De små koffertene er fra franske Bonton og slagbenken er kjøpt brukt på nettet.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Den lille kaninen på hjul er et loppefunn.
PÅ BILDET Pendelen er Vilhelm Lauritzens Radio-hus-pendel, mens oppslagstavlen er fra Please Wait to be Seated, krakken er fra loppis og vasen er lagd av Bjarke
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Plantegning.
Meld deg på BoligPluss sitt nyhetsbrev! Få inspirerende boligbesøk, smarte DIY-tips og shoppetips rett i innboksen din! Les mer