"Det er morsomt å blande forskjellige stilarter og skape noe som er litt annerledes"
I en herskapelig leilighet med stukkatur og vakre paneler har Emilie og Frederik innredet sitt første felles hjem. Med tydelig inspirasjon fra sitt favorittland Japan, ispedd danske klassikere og fransk vintage, har de skapt en lett og leken stil. Bli med innenfor.
HER BOR Emilie (24) og Frederik (27).
HVOR I en 110 kvadratmeter stor leilighet i bydelen Christianshavn i København.
I en liten gate i bydelen Christianshavn ligger et bevaringsverdig byhus fra 1725. Der har Emilie Rye og Frederik Lützen skapt sitt første felles hjem i en 110 kvadratmeter stor leilighet med vakre paneler og fin stukkatur.
– Vi hadde jaktet på et nytt sted å bo ganske lenge, og da vi kom inn i leiligheten for første gang var vi solgt. Her lå alt til rette for at vi kunne skape et unikt hjem, og vi føler oss fortsatt utrolig heldige som fikk tilslaget, sier Emilie.
Når man går rundt i leiligheten er det bare å konstatere at Emilie har sine ord i behold, for den herskapelige leiligheten er en vakker ramme rundt et virkelig unikt hjem. Først og fremst på grunn av de mange japanske detaljene som krydrer interiøret i alle rom. To japanske fisker i fargesterke tekstiler henger på et dørhåndtak, antikke kokeshidukker pynter opp i en vinduskarm, en kimono henger på en dør i spisestuen og japansk keramikk står på hyller og bord i hele hjemmet. I tillegg kommer de mange små og store lampene i rispapir som understreker stilen.
– Jeg har bodd og jobbet i Japan, og jeg har en stor forkjærlighet for alt som er japansk. Lidenskapen min har smittet over på Frederik som etterhvert har blitt nesten mer opptatt av landet enn jeg selv er. Etter at vi ble sammen har vi vært der flere ganger, og derfor føles det helt naturlig å bringe Japan inn i hjemmet vårt, forteller Emilie.
Når paret er i Tokyo må de alltid innom noen av byens loppemarkeder. Her finner de vintageskatter og morsomme ting til en billig penge. Etterhvert har de også besøkt alle museene der kunstneren Yayoi Kusama er representert. – Vi er utrolig begeistret for henne, og drømmen er at vi en dag kan få tak i et av hennes større kunstverk. Foreløpig må vi nøye oss med et lite gresskar i keramikk, det er en av favorittene mine, sier Emilie.
Japansk, dansk og fransk
De mange japanske detaljene står i fin kontrast til de herskapelige rammene og parets danske designklassikere. Samtidig er det visse likhetstrekk mellom dansk og japansk design, men oppi all den nordisk-japanske enkelheten har de også tilsatt noen franske innslag i form av kunstplakater, rottingmøbler og lamper.
– Det er morsomt å blande forskjellige stilarter og skape noe som er litt annerledes. Det gjør hjemmet vårt mer personlig. De franske tingene har en ro over seg, mens de japanske står mer ut. Det er en kontrast jeg elsker. Mange av de franske tingene våre er overtatt etter foreldrene våre, og det er koselig å omgi seg med ting fra sitt eget barndomshjem, sier Emilie.
BILDET Emilie har bodd og jobbet som modell i Japan, og elsker landet. Paret er der så ofte de kan, og de får masse boliginspirasjon der.

Paret har overtatt Eilersen-sofaen og det asiatisk-inspirerte gulvteppet etter Frederiks foreldre, mens Thonet-stolen stammer fra Emilies barndomshjem. Putene er fra Ib Laursen og Bungalow, taklampen fra &Tradition og rottingskapet fra Ikea.

Det turkise teserviset ble med hjem etter en av parets mange reiser til Japan.

Hello Kitty-dukken er fra Japan og den lille trefigurenfra Lucie Kaas.

Stukkatur og vakkert panel skaper en herskapelig ramme rundt Emilie og Frederiks unike miks av japanske, franske og danske elementer.

Det vakre skjermbrettet er trukket i grønn silke med store blomster. Benken er lagd av faren til Frederik, mens sitteputen er fra The Travelling Band og putenfra H&M Home. Over benken henger en vintage kunstplakat av Mark Chagall.
VEGGFARGE ‘Sky Light Blue’ fra Farrow & Ball.

Gerbera, flamingoblomst, mimosa og solball danner en sommerglad fargepalett i stuen.

Emilies neste kjøp
– Vi elsker lenestolen ‘Lille Petra’ tegnet av Viggo Boesen i 1938. Det er vårt drømmekjøp nr. 1. Det neste og mer realistiske kjøp blir et litografi fra Bendtsens.
BILDET De to sammenhengende stuene er malt i forskjellige blå nyanser. I spisestuen er det brukt Oval Room Blue mens dagligstuen er malt med Sky Light Blue, begge fra Farrow & Ball.

I det japansk-nordiske interiøret har det også sneket seg inn noen feminine, franske elementer, f.eks. taklampen fra Petit Friture og de svungne rottingstolene som de har fått etter Frederiks mormor. Spisebordet er fra Ikea.

Spisebordet pyntes opp av et enkelt stilleben med en vase fra HagenUhre, en skål av Bjarni Sigurdsson og en stabel fine bøker. Plakaten er fra Galerie Maeg

Emilie elsker å gå på loppemarkeder når hun er i er i Tokyo. Der har hun blant annet funnet den fine vintage silkekimonoen.

Det lille bordet stammer fra et loppemarked i Frankrike, mens bordlampen er fra Flos.

En mengde keramikkfunn fra Japan pynter opp i kjøkkenet. Pendlene er funnet på loppis.

Alle de små koppene er kjøpt på reiser til Japan, mens skåleneer fra Royal Copenhagen. I bakgrunnen henger et innrammet postkort fra By The Sea, som er parets favorittrestaurant i Tokyo, samt et utklipp fra en japansk avis.

Emilies favoritter på Instagram
@millefiori_interior
@bendtsens
@erinokeefeart
BILDET Soverommet er innredet med fokus på å skape ro. Sengen kommer fra Ikea og de blå linputene fra LinenMe.

Emilies tre beste innredningstips
- Bruk farge på veggene – det gjør hele forskjellen. Gå for nyanser som får deg i godt humør. Tenk over lysinnfallet som kan endre fargens uttrykk, avhengig av om det er solskinn eller gråvær ute.
- Omgi deg med ting du elsker! Det er viktig å ha et forhold til de tingene man innreder med, både fordi det er hyggelig og fordi det gjør hjemmet ditt mer personlig og unikt.
- Ikke vær redd for å kjøpe ting som skiller seg litt ut fra resten av innredningen. Eksempelvis kan en liten, rosa Murano-skål være en utrolig fin kontrast i et klassisk interiør.
På bokkassen fra Montana står en utstillingsplakat fra Ordrupgaard Museum.

En enkel rispapirlampe gir soverommet myk belysning.
