Denne nydelige lampen kan du lage selv for kun 239 kr

Når Mie ikke klarte å finne en lampe som passet både smaken og budsjettet, så laget hun en selv. Her deler hun metoden til hvordan du selv kan kopiere den kreative ideen.

© @Miemathiesenn

Mie Mathiesen var på jakt etter en lampe med ett annerledes og luftig uttrykk til soverommet sitt, men i stedet for å bare henge opp en vanlig rispapirlampe så fikk hun en annen og ganske så genialt idé.

– Det fløt med kaffefiltre ut over hele bordet, men det var en gøy og billig måte å lage en vakker lampe på, sier hun om prosessen med å skape sin nye lampe.

Mie surfet først litt rundt på nettet hvor hun kom over en metode hvor kaffefiltre ble brukt til å dekorere en rispapirlampe med et nesten sky-aktig resultat og tok deretter fatt på prosjektet.

Mie brukte rundt 5-6 timer i alt, men det var lett å gå til og fra slik at hun kunne jobbe med det litt av gangen i en ellers travel hverdag.

Les med her og se hvordan du lager lampen selv.

© @Miemathiesenn

Dette trenger du

 • Rispapirlampe, dia. 20 cm. Kan for eksempel kjøpes her til 19 kr. (OBS, på bildene er det brukt en lampe med dia. 30 cm)
 • Limpistol og limpatroner. Kan for eksempel kjøpes her til 74,90 kr.
 • 3 pakker hvite kaffefiltre. Kan kjøpes i dagligvarebutikker til ca. 20 kr. pr. pakke.
 • LED-pære. Kan for eksempel kjøpes hertil 29,90 kr.
 • Oppheng til rispapirlampe. Kan for eksempel kjøpes hertil 54,90 kr.

Samlet pris 239 kr.

Slik lager du lampen

 1. Start med å sette sammen rispapirlampen og legg den på en stol med bunnen opp.
 2. Fold kaffefiltrene. Det gjør du ved å ta hånden inn i kaffefilteret for å åpne det. Deretter "bretter" du filteret ned over hånden din, så det får tilfeldige folder på langs.
  TIPS Du gjør det lettest for deg selv ved å folde mange kaffefiltre før du limer dem på.
 3. Nå skal kaffefiltrene settes på. Påfør lim i bunnen av det foldede kaffefilter og sett det fast i bunnen av lampen. Lim et filter på av gangen og sett de så tett som mulig.
 4. Så jobber du deg rundt og oppover. Jo lengre du kommer jo lettere blir det også å sette filtrene på, da de "lener" seg på hverandre.
 5. Fortsett til rispapirlampen er helt dekket med kaffefiltre.

OBS På grunn av materialet er rispapirslamper mer brannfarlig enn andre typer lamper. Velg derfor altid en LED-pære til lampen, da de utvikler mindre varme enn vanlige glødepærer.

Voila – en fin og fluffy lampe er nå ferdig. Gjør som Mie og heng den i soverommet eller bruk den som et elegant element i stuen.

© @Miemathiesenn