På imponerende vis har Ida klart å innrede et helt hus med 80 % bruktfunn

Ukens Instafavoritt finner stor glede i å gjøre bruktkupp fremfor å kjøpe noe som det finns ti av i butikken.

© Mintagency / Ida Dragland

På Kjelsås i Oslo ligger en helt fantastisk enebolig på 280 kvm. Her bor Ida sammen med mann, tre døtre og hunden Biffen.

Selve huset er tegnet av Idas far som er arkitekt, og er bygget i den store hagen til det forrige huset som familien bodde i.

Innenfor ligner innredningen en million, men er basert på gjenbruk og gode funn på nettet. Faktisk vil Ida tippe på at hele 80 % av innredningen er kjøpt brukt.

Det er ingen tvil om at hun har en helt egen evne til å finne unike skatter, og sette sammen brukt og nytt slik at det oser av både sjel, estetikk og kvalitet.

Vi er så imponert over Idas gjennomførte og personlige innredning, og det er også hennes mange følgere på Instagram hvor hun går under navnet @endelighus

Bli med inn i Ida og familiens fine hjem og få hennes beste tips.

Den flotte eneboligen er det siste huset faren til Ida tegnet i sin arkitekt karriere. Huset er kledd i malmfuru som er behandlet med jernvitrol.

© Ida Dragland

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din for folk som ikke kjenner deg?
Jeg har nok en nordisk/skandinavisk stil med lyse rom og duse farger. Jeg liker å blande brukt og nytt, med hovedvekt på brukt. Tipper 80 % av innredningen er kjøpt brukt.

Hvordan fikk du din nåværende bolig?

Vi kjøpte en tomannsbolig med stor hage for 18 år siden. Vi vi solgte boligen, og min far, som er arkitekt, tegnet et hus til oss i hagen vår.

bruktfunn på nettet

Det som i høy grad karakteriserer Idas interiørstil er fine og personlige bruktfunn.

© Ann Elisabeth Næss

Hva har du i hjemmet ditt som ikke mange har?

Jeg handler mye brukt, så sånn sett har jeg mange ting som ikke alle har. Det er vel noe av det som kanskje karakteriserer min interiørstil. Jeg finner stor glede i å gjøre bruktkupp fremfor å kjøpe noe som det finns ti av i butikken. Jeg har flere lamper som jeg har kjøpt brukt, så de er nok ganske unike i sitt slag. Det er jo litt gøy.

Hvilket sted i hjemmet er din favoritt?

Jeg liker andre etasjen vår aller best. Her har vi stue, kjøkken og et stort spisebord. Det er her vi holder til etter jobb og det er her vi samles til måltider. Det er også her vi møtes for feiringer og selskap. Et deilig allrom som rommer ulike behov. Her kan man være sammen alene

Barnerom jungel tema

Det er mange historier bak en bildevegg som denne.

© Ida Dragland

Da drømmesofaen dukket opp på Finn, var Ida rask med å ta beslutningen om å kjøpe.

© Ida Dragland
Gull stol til lesekroken

Innredningen av denne kroken brukte Ida ca et år på på finne ordentlig ut av. Men det var det verdt når den ble så fin som dette.

© Ida Dragland

Hvilket møbel er du aller mest glad for?

Jeg er så glad i den gule sofaen vår fra Fogia. Jeg hadde ønsket meg den lenge, og da den dukket opp på Finn i drømmefargen var valget enkelt. Den er i tillegg til å være stilig, helt utrolig behagelig å sitte i.

Hva har vært den største utfordringen i forhold til innredning - og hvordan har du løst den?

Veien blir jo litt til mens du går, for å ty til en klisje. Står jeg litt fast i innredningen, prøver jeg ulike løsninger, og noen ganger har jeg ventet litt med å gjøre noe. Så kan man plutselig kommer over et møbel, et teppe eller et bilde som gjør at ting faller litt på plass. Ta tiden til hjelp er mitt beste tips. Lesekroken vår ved vinduet ( den gule skinnstolen) var et vanskelig område. Tror jeg brukte ca et år før jeg følte jeg fant ordentlig ut av det

Hva er innrednings-strategien din?

Har ingen strategi. Hele min stil handler om magefølelsen. Jeg kjøper ting jeg liker, og finner stort sett en plass til det her hjemme.

Stolene til spisestuen er ca 20 år gamle, og står nå høyt på Idas ønskelisten over ting som skal byttes ut. Legg også merke til den utrolig koselige alkoven.

© Ida Dragland

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

Jeg var i Nice i sommer, og på markedet der kjøpte jeg en hvit stor blomstervase og en dacks figur. Kjempe fornøyd med begge to

Hvilket bolig-element har overlevd lengst hjemme hos deg?

Stuebordet vårt fra Bolia har vi hatt i alle de år. Jeg tipper det kan være nærmere 20 år. Spisestuestolene våre er også like gamle. Jeg er så lysten på å få byttet de ut, så det står på ønskelisten min.

Hva får du flest kommentarer/likes/oppmerksomhet på?

Det er helt klart bokhylla vår, og det skjønner jeg godt. Vi er så fornøyd med denne veggen. Stua hadde ikke vært den samme uten denne fargeklatten. Jeg driver sakte, men sikkert å fylle den med bøker. Målet er at den kun skal inneholde bøker vi har lest eller ønsker å få lest.

Bokhylle innredning

Det er denne fantastiske bokhyllen som får flest kommentarer fra Idas følgere. Det forstår vi veldig godt - for vi ønsker oss også en slik nå.

© Ida Dragland
bokhylle og lesekrok
© Ida Dragland

Hva er du mest stolt av i innredningen din?

Jeg liker helheten. Jeg er også veldig stolt over at faren min faktisk hadde mulighet til å tegne et hus til oss. Han har tegnet hus til flere i slekten vår, så det var litt ekstra hyggelig at vi fikk muligheten til å bygge vårt eget hus.

Jeg er også litt stolt av at jeg har klart å innrede et helt hus med nesten bare bruktfunn! Det er jo litt gøy.

Hva er ditt beste DIY-prosjekt/hack/hjemmelagde element?

Vi kjøpte Ivar skap til soverommet til en av døtrene mine. De ble malte i knæsje farger, og har virkelig blitt et fantastisk og særeget møbel. Digger det!

Hva elsker du mest ved innredning?

At det ikke er noen regler. Her kan du leke deg fritt, og gjøre akkurat som du selv vil. Det er ditt hjem, og det er du som bestemmer hvordan hjemmet skal se ut. Jeg elsker å komme hjem til folk for å se hvordan de har det, og da er det alltid mest spennende å komme inn i hjem som er personlige og litt annerledes enn noe annet.

Ikea hack

Dette Ikea hacket hvor Ivar skap er malt i knæsje farger, har virkelig satt sitt preg på rommet.

© Mintagency

Hvis du skulle bytte hjem med en annen, hvem skulle det så være?

Jeg er stor fan av hjemmet til Cathrine Wichmand. Det oser av personlighet og herlige løsninger. Jeg har også alltid likt Kristin Lagerqvist sitt hus. Hun er en mester på små detaljer, og jeg kan virkelig kose meg med å studere bildene hennes. Anbefaler å følge begge to på instagram!

Hva er det neste du drømmer om å gjøre eller kjøpe til hjemmet?

Mannen min ønsker seg en god lenestol. Vi jobber bare om å bli enige om hvilken.