Landlig loppisliv
Drømmehuset var et digert renovasjonsprosjekt, men nå kan Anna-Carin og Filip endelig nyte livet på landet!
På en liten høyde i det som før var et hytteområde, ligger familien Alderins gule 1920-tallsvilla. Huset står på en idyllisk hjørnetomt omringet av en stor gressplen, et lite berg og en mengde gamle frukttrær. Familien er kun en kort spasertur unna Göta kanal, som renner gjennom det lille stedet Norsholm sør i Sverige. Bak skogen like ved ligger en badeplass med både klipper og sandstrand.
Vi trives utrolig bra her. Både Filip og jeg har hektiske jobber, og da er det vidunderlig å komme hjem til vårt eget lille paradis på ettermiddagen. Det er det beste med hele dagen, sier Anna-Carin (32), som jobber som varehussjef for Ikea i Linköping.
Vi flyttet hit fra Gøteborg fordi jeg fikk ny jobb hos Ikea. Den nye jobben ga meg mye ansvar, og samtidig totalrenoverte vi. Det vil jeg kanskje ikke anbefale. Men slik ble det, og nå er jeg lykkelig for at vi satset på dette, sier Anna-Carin.

Bodde hos naboen
At paret gikk hundre prosent inn for renoveringen, er det ingen tvil om. De startet med å banke på dører for å høre om noen av naboene hadde et rom de kunne leie mens de pusset opp. De ville bo i nærheten av huset slik at de kunne renovere både før og etter jobb.
- Vi fant en køyeseng i kjelleren til en nabo. Der leide vi oss inn og brukte hvert ledige øyeblikk til å pusse opp. Vi arbeidet døgnet rundt. En kveld sovnet jeg faktisk på gulvet med malerpenselen i hånden, ler Anna-Carin.
Idé! Mønster på gulvet: Gulv med spennende flisekombinasjoner eller malte mønstre gir liv til rommet. Rådfør deg med en spesialist før du går til innkjøp av materialer.

Trapp med historie
Idé! Puss malt eller beiset tre halvveis ned for et slitt og rustikt uttrykk. Da får du samtidig frem historien i huset og skaper følelsen av levd liv.

Halvferdige dører
Da paret begynte å skrape av fargene på de gamle dørene, innså de at de likte dem halvferdige. Døren her leder inn til vaskerommet.
Paret flyttet på nesten alle vegger for å oppnå en smartere planløsning. Alle overflater er byttet ut, og ved siden av kjøkkenet bygget de på en ny del langs den ene kortenden av huset. Påbygget er på 20 kvadratmeter og bader i lys. Veggene er dekket av vinduer, og i vinduskarmene står vakre vekster, lysestaker, lamper og en samling glass og vaser fra loppemarkeder.
- Du finner ikke mange møbler og ting i huset vårt som er nye. Vi elsker begge brukte ting.

Leter etter skatter
Den store høvelbenken, som fungerer som kjøkkenøy, er et godt eksempel på god gjenbruk. Paret fant den på Blocket, Sveriges svar på Finn.no, og dro til Karlstad samme dag for å hente den. Et annet eksempel er den gamle jernkomfyren, som nå er integrert i det ene hjørnet av kjøkkenet. Den hentet paret på øya Orust.
- Vi fokuserer ikke på hvor langt det er eller hvor stress det blir å dra og kjøpe noe. I stedet tenker vi: Jippi, nå har vi funnet det vi lette etter! Det er verdt å ofre en dag for å få tak i noe man virkelig vil ha, mener Anna-Carin.

Bakemester i hjørnet
Den lille gangen mellom kjøkkenet og kjøkkeninngangen har blitt til et lite bakehjørne.

Komfyr-kuppet
Jernkomfyren som er innmurt i det ene hjørnet av kjøkkenet, hentet paret på øya Orust.

Tavledører
Idé! Mal dører eller vegger med tavlemaling. Det er supert til handlelister, middagsplaner eller søte barnestreker.

Skiltvegg
Idé! Dekorer en hel vegg med gamle skilt og bilder. Det er en effektiv og personlig måte å binde sammen farger i interiøret på.

Salig blanding
Anna-Carin blander gjerne møbler fra ulike tidsepoker, men den romantiske og landlige stilen ligger alltid til grunn. Hun har vært interessert i interiør siden hun var liten. I dag får hun fullt utløp for interessen i sitt eget hus. Hun maler og trekker om møbler, syr putetrekk og tar gjerne i bruk hammeren.

Lyst og lekkert
I påbygget, som har vindu på alle vegger, flyter lyset fritt. Her liker plantene seg!

Skuffer i flere farger
Idé! Frisk opp skatoll eller kommoder med skuffer i ulike farger. Velg ton-i-ton-nyanser for diskré og stilig fargespill.

Dukke på utstilling
Den gamle utstillingsdukken kjøpte Anna-Carin i en bruktbutikk da hun bodde i Berlin.

Annerledes servantskap
Idé! Møbler kan brukes til mye mer enn de er tiltenkt. Med litt kreativitet kan et gammelt potteskap fort bli til et nytt servantskap på badet.

Vimpel i voks
Under vimplene, som Anna-Carin har laget av
voksduker, står en sittegruppe som fulgte med
huset da paret kjøpte det.
Slik lager du voksvimpler selv:
Dette trenger du:
Papir // saks // voksduk, gjerne i ulike farger og mønstre // nål og tråd // tau eller hyssing
Slik gjør du:
1. Finn ut hvor store trekanter du vil ha og lag en mal i papir. Klipp ut.
2. Brett voksduken i to. Legg den bredeste delen av malen på linje med bretten og klipp ut. Lag så mange trekanter som du vil at vimpelen din skal ha.
3. Sy sammen trekantene i sidene, slik at mønsteret er synlig på begge sider. Har du symaskin, gir sikksakk-sting et raskt og fint resultat. La det være igjen en løpegang øverst som tauet til slutt kan tres gjennom.

Boligprat med Anna-Carin
Hvordan vil du beskrive stilen din?
- Som et hjemmekoselig loppishjem.
- Hvor finner du inspirasjon til innredningen?
- På jobben min som varehussjef på Ikea, i interiørblader og på reiser.
- Hva er ditt beste innredningstips?
- Ikke tenk at du må holde deg til én bestemt stil. Fyll hjemmet ditt med møbler og ting du virkelig liker, så får du et personlig hjem med mye sjel!
- Hva er du mest fornøyd med i boligen din?
- Helheten! Hjemmet føles enhetlig. Møbelet jeg liker best, er høvelbenken på kjøkkenet, som er både fin og praktisk.
- Hva er ditt neste prosjekt i boligen?
- Det som gjenstår i huset, er badstuen. Vi har også en stor hage å ta tak i. Der skal vi så masser av grønnsaker.
- Hva kommer aldri inn i boligen din?
- Laminatgulv. Jeg liker heller ikke skinnsofaer, mest fordi de føles så
kalde å sitte i.
