HER BOR Kamilla og Claus sammen med barna Theodor (4) og Martha (7 md.).
HVOR I en 150 kvadratmeter stor murvilla fra 1932 i Fredensborg på Sjælland.
FØLG KAMILLA @kamillaheick
Da Kamilla Elizabeth Heick Hallas-Møller og mannen hennes, Claus Hallas-Møller, begynte jakten på et hus til familien, var det ikke all verdens å velge mellom. I utgangspunktet ville de ha et hus med masse sjarm, det skulle ikke ligge for langt fra København og budsjettet hadde også sine begrensninger. Etter en stund uten treff, endret de søkekriteriene slik at avstanden til hovedstaden ble litt større, og dermed dukket drømmeboligen opp.
– Huset hadde akkurat de rammene vi drømte om, og plutselig virket ikke Fredensborg så langt unna. Ved å flytte fokuset vekk fra byen fikk vi også tilgang til vakker natur, parker og innsjøer. Vi hadde stirret oss så blinde på et bestemt område at vi ikke tenkte på andre gode muligheter, forteller Kamilla.
Murvillaen fra 1932 hadde ligget ute for salg ganske lenge og prisen var redusert flere ganger. En ganske omfattende renovering var påkrevd, men Kamilla og Claus lot seg ikke skremme, og snart var huset deres og de kunne starte jobben. Gammelt panel og strietapet ble fjernet fra veggene, gulv og tak ble pusset og en ny kjøkkeninnredning som passet perfekt til husets stil kom på plass.
Budsjettfunn og originalt design
Selve innredningen i den gamle villaen er estetisk og enkel, fylt med lyse, naturlige farger, samtidig er hjemmet koselig og varmt.
– Jeg har testet ut litt sterkere farger, men det funker bare ikke for meg. Jeg har det best i rolige omgivelser, forklarer Kamilla.
– Men når man har det så nøytralt, er det viktig å bruke mange forskjellige materialer, teksturer og overflater slik at det ikke blir kjedelig. Derfor bruker jeg mye tid på å velge materialer. Når jeg komponerer en bildevegg må det for eksempel være noe litt rått, røft og personlig blant plakatene. Jeg får litt fnatt når noe ser altfor perfekt ut.
Kamilla elsker møbler som både er funksjonelle og tilfører noe visuelt. I stuen har hun for eksempel innredet med en lang, diskret skjenk og enkle, hvite hyller fylt med massevis av bøker, magasiner, keramikk og blomster som gir en personlig touch.
– Ikea lager godt design, men det gir jo ikke så mye personlighet i seg selv. Til gjengjeld er det enkelt å oppgradere og gjøre det til sitt eget. Kombinasjonen av skjenken og hyllene er både praktisk og ideell til å stille ut ting som jeg er glad i. Her er både det naturlige og svarte kontraster, keramikk fra moren min og en miks av forskjellige høyder, former og materialer. Bøkene er vendt med ryggen inn for å skape mer ro, og det gir et kunstnerisk uttrykk, mener Kamilla.
Tingene på hyllene og skjenken skiftes kontinuerlig ut, men plasseringen av møblene er mer eller mindre konstant. Paret er bevisste på hvordan de bruker rommene og hvilken møblering som er mest hensiktsmessig, dermed er det ikke nødvendig å flytte så mye rundt på ting.
– Vi handler ikke så ofte på impuls for vi er begge glade i godt kvalitetshåndverk som jo ikke er sånt man bare kjøper etter innfallsmetoden. I stedet er vi flinke til å følge med på bruktsider på nettet og på auksjoner, og vi sparer til vi har råd til noe vi virkelig har lyst på. Akkurat nå står den romslige lenestolen «Den trætte mand», designet av Flemming Lassen, veldig høyt på ønskelisten vår, forteller Kamilla