HER BOR Sussie (44), Rasmus (44), Anne (16) og Peter (13).
HVOR I en 382 kvadratmeter stor, bevaringsverdig villa fra 1917. Huset ligger i Randers på Jylland.
FØLG SUSSIE @sussiefrank
Din nettleser er utdatert! Dessverre støtter ikke dette nettstedet eldre nettlesere. Vennligst oppgrader nettleseren og forsøk igjen.
Les merHER BOR Sussie (44), Rasmus (44), Anne (16) og Peter (13).
HVOR I en 382 kvadratmeter stor, bevaringsverdig villa fra 1917. Huset ligger i Randers på Jylland.
FØLG SUSSIE @sussiefrank
Sussie Frank og Rasmus Rask hadde så smått begynt å tenke på å kvitte seg med funkisvillaen som hadde vært hjemmet deres i 12 år. Barna var blitt så store at familiens behov var endret, så enten måtte de renovere, eller så måtte de finne noe nytt.
– Vi forelsket oss hodestups i denne gamle perlen av et hus. Det var det første stedet vi så på, og vi kjøpte det samme dag, minnes Sussie.
– Alle fire var solgt fra det sekundet vi sto ved vinduene i stuen og kikket ut i hagen. Vinduene er digre og lysinnfallet er helt fantastisk, og akkurat der og da kjente vi at dette huset var som skapt for oss, forteller Sussie.
Huset er riktignok på hele 382 kvadratmeter over fire etasjer, og det var jo en smule mye med tanke på at tenåringsbarna nok ikke ville bli boende hjemme altfor lenge, men det ignorerte de glatt.
– Rasmus ville gjerne ha sitt eget kontor og jeg drømte om et hobbyrom … Og så var det jo ganske enkelt slik at vi ikke kunne gi slipp på huset, smiler Sussie.
Allerede på visningen strømmet ideene på i Sussies hode. Hun så for seg hvilket rom kjøkkenet skulle flyttes til og hvilke farger som ville komme best til sin rett i det deilige lyset. Og huset var toneangivende for sammensetningen av fargepaletten.
– Da jeg så den flotte treveggen i spisestuen for første gang, tenkte jeg at den ville bli lekker i en lysegrå nyanse. Men så fortalte huseierne at veggen var malt i en over hundre år gammel teknikk der man håndmalte årer på furutre for at det skulle ligne mørkt edeltre, sier Sussie.
Teknikken ble i hovedsak bare benyttet på slott og herregårder, og det finnes kun noen få eiendommer igjen hvor den er brukt.
– Tenk at vi har en slik historisk sjeldenhet i hjemmet vårt! Den kan selvfølgelig aldri males over, og dermed måtte jeg tenke nytt. Løsningen ble å ta opp den tunge, brunfargen flere steder: Vi valgte brun marmor til benkeplaten på kjøkkenet, og det er også brune tegninger i marmoren på gulv og vegger på badet, samt i detaljer i hallen og gangen, forteller hun.
Selv om huset stort sett var velholdt, var det nok å ta tak i.
– Vi har veldig stor respekt for husets historie og egenart, derfor har vi brukt håndverkere til så å si alt arbeidet for å sikre at alt ble gjort skikkelig og med fokus på å holde atmosfæren her intakt, sier Sussie.
En av de største, mest kompliserte og – ikke minst – kostbare beslutningene var at alt av rør skulle legges inn i veggene.
– Det var en utrolig krevende og langvarig affære, og det gikk med 650 kilo sparkelmasse – helt sant! I dag klarer vi å le litt av det, men det er jo ikke akkurat det som er den kuleste delen av en oppussingsprosess – eller de pengene man bruker med størst entusiasme, sier Sussie.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
TIPS En fargerik kjøkkeninnredning gir hjemmet en unik touch, og kombinerer du med fargede vegger blir uttrykket enda sterkere.
Sussie bestemte seg tidlig for en lyseblå kjøkkeninnredning. Den brune marmoren er inspirert av den mørke treveggen i spisestuen, trappegelenderet og de nakne takbjelkene i toppetasjen, og skaper sammenheng mellom rommene i det store huset. Vasken er håndlagd, mens armaturen er fra Quooker.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Sussie og Rasmus ville ha en kosekrok med en benk i det ene hjørnet av kjøkkenet, men ville også beholde radiatoren. Løsningen ble en benk med integrert radiatorskjuler.
VEGGFARGE 4334 fra Flügger.
Kjøkkenet er flyttet inn i en av de opprinnelige stuene. Innredningen er bygd av en møbelsnekker og har fått benkeplate i brun marmor. Den integrerte kjøkkenviften er fra Nilroy og taklampen er vintage. Den røde stolen er kjøpt hos møbelsnekker Maria Thygesen.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Den mønstrete sofaen er dekket av et vintage patchworkteppe, mens den hvite sofaen og puffen er fra Sofacompany. Det store sofabordet er et loppefunn, mens det lille er et vintage understell som har fått en ny, farget glassplate. Gulvteppet er marokkansk og Murano-pendelen i taket er vintage.
Maleriet er lagd av Britt Lundberg, og paret fikk det faktisk med på huskjøpet. Sussie er så begeistret for det at det også har vært med på å styre fargepaletten i hjemmet.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Loungestolen er designet av Hans Wegner og gulvteppet er fra Eden Outcast. Prismelampen i taket fulgte med huset da de overtok det.
– Stuen med de store vinduene ut mot hagen. Lyset er fantastisk, vinduene er så flotte, og gulvene knirker akkurat som de skal i et fint, gammelt hus. Det var i dette rommet jeg forelsket meg i huset, og det er fortsatt favorittrommet mitt.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
I et solrikt hjørne i stuen står et skrivebord fra Bloomingville sammen med en gammel Hay-krakk som har fått en runde med rød spraymaling. PH-lampen fra Louis Poulsen står på bordet sammen med bl.a. en vase fra Bloomingville.
Sussie syntes trappen var så vakker og karakteristisk at hun ville gi den en farge som fikk den til å stå enda mer ut. Det fargerike gulvteppet er fra Hay.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
TIPS Maling er en god og sikker vei til wow-effekt. Gjør som Sussie og lag et kunstverk ut av trappen din. Et gulv eller en himling i en utradisjonell farge vil også bli et blikkfang.
PÅ BILDET Sussie har valgt et lett spisebord som kontrast til den unike, men tunge treveggen fra 1917. Det over tre meter lange bordet er lagd på bestilling og har farget folie på glasset. Stolene er fra Hay og lampen er en Radiohuspendel fra Louis Poulsen.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Det fine gardinet i lappeteknikk lar lyset slippe inn. Kakefatet er fra Bloomingville og asjettene fra Fabrek.
En venn av Rasmus har lagd den lette hyllen. Opprinnelig var den svart, men Sussie har spraymalt den. Den fungerer supert som utstillingsplass for både nye skatter og loppefunn.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Sussie har selv designet servantmøbelet og fikk lagd understellet hos en smed. Armaturen er fra Hansgrohe og den rosa pendelen er et vintagefunn.
TIPS Gi badet et personlig preg med markante fliser. Få maks effekt ved å dekke både vegger og gulv.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Husets alder og historie kommer tydelig frem på soverommet. De originale, innebygde skapene og servantmøbelet fra 1920-tallet har fått fint selskap av en lavendelfarget himling og matchende sengetøy fra By KlipKlap.
TAKFARGE RAL S0520-R60B
Sussie drømte om et hobbyrom, og det var det gode muligheter for i det store huset. Hun har selv sydd gardinet, mens skrivebordet er en prototype fra Hay som hun har malt lysegul. Bordlampen kommer fra Hay og Kevi-stolen ble funnet på loppis.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Tenåringsdatteren Anne har hele toppetasjen på 40 kvadratmeter for seg selv. Skapene er originale, men har fått ny farge og nye grep
VEGG- OG TAKFARGE RAL S1010-R90B
TIPS Skap et intimt, omfavnende uttrykk ved å male vegger, dører, listverk og radiatorskjulere i samme farge. Ta gjerne med himlingen også!
VEGGFARGE NCS S 0510-R
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Meld deg på BoligPluss sitt nyhetsbrev! Få inspirerende boligbesøk, smarte DIY-tips og shoppetips rett i innboksen din! Les mer