Himmelske skolebrød
Hjemmebakte skolebrød er kanskje noe av det beste som finnes... Her deler bakeblogger Manuela Kjeilen sin oppskrift!
Dette trenger du:
(til 25 stk.)
400 g hvetemel
35 g melkepulver
50 g sukker
¼ ts salt
50 g fersk gjær
½ dl lunkent vann
3 store egg + 1 eggeplomme
150 g smør
vaniljekrem, kan kjøpes ferdig
kokosrasp
Vaniljeglasur:
300-400 g melis
1-2 ss vann
noen dråper vaniljeekstrakt

Slik gjør du:
1. Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Rør sammen gjær og lunkent vann, og tilsett dette i det tørre. Rør inn egg og smør.
2. Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet. Sett deigen til heving i 45 minutter.
3. Trill små boller, ca. 45 gram per stykk. Dekk stekeplater med bakepapir, og fordel bollene på platene eller legg dem i muffinsformer. Sett bollene til etterheving i ca. 15 minutter.
4. Lag en fordypning i midten av hver bolle med en skje, og legg litt vaniljekrem i fordypningen.
5. Stek bollene på 180 C i 10-15 minutter.
6. Lag vaniljeglasur. Trill kanten hele veien rundt i glasuren og rull dem så i deilig kokosrasp.

Mer mat!
Oppskriften er hentet fra "Manuela Kjeilen: Manuelas hjemmebakst", som ble gitt ut på Exlibris Media i 2012.
I denne boken byr den populære bakebloggeren Manuela Kjeilen på sine beste gjærbakstoppskrifter, med grundige trinn-for-trinn-bilder og enkle beskrivelser.
Boken inneholder mye fristende søtbakst, men også salte bakervarer og surdeig.
Håper det smaker!
Flere matoppskrifter finner du her.
