Florlett pavlova
På klare sommerdager er det himmelsk å nyte pavlovaens skylette konsistens. Og det er ikke så vanskelig å lage heller!
Vi fikk blogger Stine Ringen Rogstads oppskrift på pavlova i muffinsformer. Så nå vet vi hva vi skal bake i helgen! Nam!
Dette trenger du:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker
muffinsformer
FYLL:
5 dl kremfløte
litt sukker
5 dl vaniljekrem
300 gram friske bær og frukt
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 250 °C.
- Visp eggehvitene til skummet blir hardt. Ha i eddiken mens du visper.
- Tilsett sukker, maismel og vaniljesukker litt etter litt underveis i vispingen.
- Når massen er blank og smidig, heller du den i muffinsformene og setter dem på en stekeplate.
- Sett platen nederst i ovnen og senk varmen til 100 °C.
- Stek bunnen slik at marengsen blir sprø på yttersiden og myk inni.
- Rett før servering vispes fløten og litt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Legg kremen på marengsen.
- Pynt med bær og frukt.