Florlett pavlova

På klare sommerdager er det himmelsk å nyte pavlovaens skylette konsistens. Og det er ikke så vanskelig å lage heller!

Vi fikk blogger Stine Ringen Rogstads oppskrift på pavlova i muffinsformer. Så nå vet vi hva vi skal bake i helgen! Nam!

Dette trenger du:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker
muffinsformer
FYLL:
5 dl kremfløte
litt sukker
5 dl vaniljekrem
300 gram friske bær og frukt

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 250 °C.
  2. Visp eggehvitene til skummet blir hardt. Ha i eddiken mens du visper.
  3. Tilsett sukker, maismel og vaniljesukker litt etter litt underveis i vispingen.
  4. Når massen er blank og smidig, heller du den i muffinsformene og setter dem på en stekeplate.
  5. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen til 100 °C.
  6. Stek bunnen slik at marengsen blir sprø på yttersiden og myk inni.
  7. Rett før servering vispes fløten og litt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Legg kremen på marengsen.
  8. Pynt med bær og frukt.