Dalgona-hypen når nye høyder med denne cocktailoppskriften
Idet man trodde at hypen ikke kunne bli større, dukket denne geniale oppskriften på dalgonakaffen i cocktail-versjon opp. Fortsatt lett å lage. Fortsatt veldig god!
Unna vei espressomartini...!
Dersom du ikke har hørt om Dalgona-kaffen, har du nok ikke vært i nærheten av internettet den første delen av 2020.
Hvis dette er tilfellet, kan vi fortelle deg at det er årets mest hypet kaffedrikk (med god grunn). Dalgona stammer fra Sør-Korea og består av iskald melk, toppet med pisket kaffeskum. Kaffeskummet består av instant kaffe, litt vann og sukker.
Og det er alt!
Kaffen er kremete, iskald og god. Den har vært overalt på internett og sosiale medier i mars og april, som et alternativ til iskaffen. Dette kan tyde på at cocktail-versjonen kommer til å gjøre det samme.
Dalgona-cocktailen har et stort potensiale og flere utenlandske medier har allerede delt forskjellige versjoner av dalgona-kaffen i cocktailform.
Denne oppskriften får sine prosenter fra en kremete Baileys og ekstra kaffesmak fra Kahlúa og den er GOD!
Oppskrift på dalgona kaffe-cocktail
Kaffeskum:
- 2 spsk. instant kaffe
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. lunkent vann
Melk:
- 2/3 dl helmelk
- 1 cl Kahlúa
- 1 cl Baileys
- Isbiter
TIPS Dersom du foretrekker cocktailen sterkere, kan vannet byttes ut med vodka eller Kahlúa, når du lager kaffeskum. Du kan også helle mer Baileys eller Kahlúa i melken. Prøv deg frem!
Slik lager du dalgona-kaffen som cocktail
Pisk ingrediensene i en skål til det blir skummet. Pisk godt (og det som kanskje kan føles som litt lenge) til skummet blir lysebrunt og tykt i konsistensen.
Hell melk, Kahlúa og Baileys i et glass med isbiter.
Topp melken med det nypiskede kaffeskummet og server.
Skål!