Første finalist er i Lillestrøm!

Monicas stilmiks sikret henne den første av i alt fem finaleplasser i Norges vakreste hjem.

Det er en fornøyd stemme som møter BoligPluss på andre siden av telefonrøret. Monica Bromseth, 36, har akkurat fått vite på God morgen Norge at hun er blant de siste fem finalistene i Norges vakreste hjem 2012.

  • Det er veldig kult! Veldig artig, det er så mange fine finalekandidater!

Se Monicas drømmehjem.

Monica og ektemannen Even har brukt mye tid og krefter på å totalrenovere huset med den spesielle historikken. Bygningen fra 1894 var opprinnelig Skjønnberg Landhandleri, og hadde i 12 år vært klubblokalet til motorsykkelklubben Bandidos da familien på fire overtok.

Monica synes finaleplassen er en veldig fin belønning for alt strevet.

-­ Det er en anerkjennelse av jobben vi har lagt ned. Det er hyggelig at det blir satt pris på av andre enn oss!

Se resten av kandidatene.

­- Hva tror du gjorde at ditt hjem ble valgt ut blant de topp fem?

  • Kanskje fordi det er et hjem med mye kontraster. At blandingen av nytt og gammelt, det stramme og det rustikke, er litt spennende. Så har det jo en spektakulær historie bak seg. Det har vært mye spektakulær oppussing også!, ler hun.

Monica synes det ergod stilvariasjon blant kandidatene i konkurransen. Selv liker hun best å blande gammelt med nytt.

­­- Huset har en historie, er det viktig at interiøret har det samme?

  • Både ja og nei, det er viktig med en miks av ting. Det er noen ting som betyr ekstra mye for oss, de vil jeg nok alltid beholde. Samtidig er jeg påvirket av at interiørtrender endrer seg, og jeg liker å integrere nytt med gammelt. Jeg har litt vanskelig for å kvitte meg med ting, men orker ikke bli et museum heller. Jeg låner gjerne bort ting, da har man jo muligheten for å få det tilbake!

Følg med - neste finalist i Norges vakreste hjem avsløres neste uke!

Hvilket hjem er din favoritt? Stem på boligen du liker best i Folkeprisen, og bli med i trekningen av fem halvtårsabonnement på BoligPluss!