Andre finalist er fra Karmøy!

Et oppusset sildemottak førte til finaleplass i Norges vakreste hjem for Julie-Kristin og familien.

God Morgen Norge i dag kunne vår redaktør Birthe avsløre at det er det særegne huset på Karmøy som er den andre av totalt fem finalister i Norges vakreste hjem 2012.

  • Det er kjempestort å komme så langt blant alle de fine finalekandidatene!, sier en tydelig fornøyd Julie-Kristin Jørgensen.

Fra sildehus til perle på Karmøy.

Sammen med ektemannen Kjell har hun brukt de siste 13 årene på å pusse opp huset som opprinnelig var et sildehus fra 1910. Under krigen ble det gjort om til bolig for å forhindre at tyskerne skulle rive det, og før familien overtok var det onkelen til Julie-Kristin som bodde der.

Den ferske finalisten synes det er kjempestas at oppussingsprosjektet har tatt familien så langt i konkurransen. Hun synes likevel det er vanskelig å peke på hvorfor akkurat deres hjem har utmerket seg blant de topp fem.

  • Det er ikke lett å si, men det skyldes kanskje en kombinasjon av et gammelt sjamerende hus og en del kreative løsninger.

Se de andre kandidatene.

- Dere har brukt lang tid på å pusse opp - er finaleplassen litt lønn for strevet?

  • Absolutt, særlig siden det meste er selvgjort! Men vi synes jo det å skape et bra interiør med gode løsninger er gøy. Dette liker vi begge to, sier Julie-Kristin, som synes årets utfordrere er veldig sterke.

  • De andre kandidatene er kjempefine og personlige på hver sin måte. Dette er en tøff konkurranse!

Les om første finalist Monica, og følg med videre - tredje finalist i Norges vakreste hjem avsløres neste uke!

Hvilket hjem er din favoritt? Stem på boligen du liker best i Folkeprisen, og bli med i trekningen av fem halvtårsabonnement på BoligPluss!