Maren er finalist i Norges vakreste hjem 2016

Se video og bilder fra Marens hjem i Flekkefjord! Hos Maren er motsetninger et hedersord, og hun trives best med kontraster i svart-hvitt.

Maren Baxter fra Flekkefjord er finalist i Årets vakreste hjem 2016
© Maria Svanevik

I samarbeid med Grønt Fokus leter vi etter Norges vakreste hjem 2016. Vi skal kåre en vinner og i år er det DU som bestemmer hvem som stikker av med prisen.

Premien er et gavekort på 50 000 kroner fra Grønt Fokus. Den heldige vinneren kan velge blant hagestuer, lysthus, lekehytter, drivhus og spennende garderobeløsninger.

Stem på din favoritt-kandidat her og vinn lampe fra Northern Lighting!

Maren Baxter (28) bor i en firemannsbolig i Flekkefjord. Stilen hennes er en sober svart-hvit affære med personlige og organiske detaljer.

Likte du hjemmet? Stem på Maren her!

– I begynnelsen hadde vi det helt hvitt her, men det varte ikke. Jeg har malt om kjøkkenet fem ganger og stuen tre ganger, tror jeg. Men nå som jeg har landet på kontrastfarger, føler jeg at det er roligere og mer komfortabelt her, sier Maren.

Hay-stolen er et bruktfunn, skrivebordslampen er fra Clas Ohlson, kurven på gulvet er fra House Doctor og skapet er fra Ikea. Pulten har hun laget selv av en hobbyplate og bukker fra Ikea.

Kontoret er Marens favorittrom. Hay-stolen er et bruktfunn, skrivebordslampen er fra Clas Ohlson, kurven på gulvet er fra House Doctor og skapet er fra Ikea. Pulten har hun laget selv av en hobbyplate og bukker fra Ikea.

© Maria Svanevik

Det svart-hvite arbeidsrommet hennes ser ut som noe tatt rett ut fra Pinterest. Her ligger kullstifter, ark og tegnesaker på pulten. Lekre, detaljerte illustrasjoner pryder veggene. Det er Marens egne verker, og de har vakt internasjonal oppsikt.

Sofaen er fra den lokale møbelbutikken Alfred Sand, og den store krukken er fra Bo Grønt.

Den dempede svartfargen skaper en lun ramme, mens store vinduer og hvite detaljer lyser opp. En malt pall med hjul har fått nytt liv som sofabord. Sofaen er fra den lokale møbelbutikken Alfred Sand, og den store krukken er fra Bo Grønt.

© Maria Svanevik

– Det går mye i svart her hjemme, og det gjør det i klesstilen også. Så personligheten min gjenspeiles kanskje litt der … Men huff, svarte klær og svarte vegger? Hva sier det om meg, ler Maren.

Puten i imitert skinn er fra Kid Interiør, gullputen er fra Nille, sengeteppet er fra Åhléns, taklampen er fra Ikea og bildene på veggen er Marens egne.

Den gjennomførte kontraststilen er med helt inn på soverommet. Puten i imitert skinn er fra Kid Interiør, gullputen er fra Nille, sengeteppet er fra Åhléns, taklampen er fra Ikea og bildene på veggen er Marens egne.

© Maria Svanevik

– Jeg er fornøyd med kontrasten jeg har skapt, det matte svarte mot det glansede hvite. Og selv om det er jeg som står for det meste av innredningen, tror jeg Erlend synes det er litt kult og maskulint her, sier Maren.

Vil du se flere bilder av hjemmet til Maren? Les hele reportasjen i juninummeret av BoligPluss – i salg nå!

Du kan stemme på kandidatene i Norges vakreste hjem helt fram til 15. juni.

Sjekk ut Maren på Instagram: @marenbaxter