18 ideer for en finere gaveinnpakning til jul

Vil du gjøre litt ekstra ut av gaveinnpakningen i år? Det er særdeles dekorativt, og det er mange fine måter man kan oppgradere kjedelig gavepapir på.

Gaveinnpakning
© Bog & Idé/Getty Images

Jul er på mange måter synonymt med gavetid.

Og gavetid betyr innpakning!

Det er derfor på tide med en DIY-guide til julens fineste gaveinnpakning.

Vi har funnet noen DIYs som du kan la deg inspirere av, og gi mottakerne julelys i øynene av.

Vi har funnet både enkle og avanserte, bærekraftige og kreative metoder. Kun fantasien setter grenser. Nå er det slutt på kjedelig gavepapir - for alltid!

The orange feeling

Tørkede sitrusfrukter er fine som girlandere eller i juledekorasjoner. De kan også brukes som pynt på gavene under treet. Kombiner med gråpapir og bomulls- eller striesnor for et rustikt uttrykk eller bruk hvitt gavepapir for et mer moderne uttrykk. En perfekt måte å oppgradere kjedelig innpakningspapir på!

Bærekraftig gaveinnpakning med furoshiki

Den japanske teknikken med å pakke inn gaver med stoff i stedet for det tradisjonelle gavepapiret har tatt Instagram og Pinterest med storm. Furoshiki er en helt spesiell teknikk som gir en nydelig innpakning med en fin knute på toppen. Pynt med gran og kongler for et litt mer julete preg. Stoffet kan gjenbrukes til julegavene neste år eller som tørkle - en miljøvennlig løsning med andre ord.

Les også: 25 inspirerende stiltips

Gaveinnpakning med garn

Bruk garnrestene som pynt på årets julegaver, og finn et gavepapir hvor fargene går igjen. Du kan gå etter mer dempede farger eller stjele oppmerksomheten under treet med en glad eksplosjon av farger som det er gjort her.

Sy deg til gaveinnpakning

En av de de litt mer avanserte innpakningsideene, men fortsatt noe de fleste klarer. Bruk stoff til å pakke inn gaver i stedet for vanlig innpakningspapir. To stjerner klippes ut av lær- eller plakatpapir og syes sammen i kanten. Husk å legge inn gaven før du syr den helt sammen. Stjernen lukkes, og ta da! En stjernegave. Vil du ha en mer utførlig guide, kan du lese her.

Bruk julepynt som dekorasjon i gaveinnpakningen

Denne DIYen kan gjøres på to måter. Tenker du at stjernesnoren kun skal brukes en gang kan du lime stjernene rett på gavebåndet etter at det er viklet rundt gaven. En annen mulighet, og et mer miljøvennlig alternativ, er å lime to like stjerner sammen rundt gavebåndet før du tar det på gaven. På denne måten kan stjernesnoren brukes igjen, enten på andre gaver eller som pynt.

Ide: I stedet for stjerner kan du eventuelt bruke julens mest trendy julepynt?

Gaveinnpakning uten klimaavtrykk

Bruk avispapir eller gamle bøker som et bærekraftig gavepapir. Kombiner med striesnor for et nostalgisk uttrykk eller piff opp med et silkebånd i en lekker julefarge. Hvis du også legger på en liten grein på hver pakke blir gaven ekstra fin.

Dekorer gaven med en minikrans

Et par små grener og litt bånd. Lag en krans av en myk grangrein eller friske krydderurter, ikke bare er det dekorativt, men det lukter godt også! Vikle et bånd rundt pakken så kransen sitter fast på toppen av gaven. Her kan du bruke hvilket som helst gavepapir.

Ide I stedet for å bruke til- og frakort kan du velge en farge på båndet til hver mottaker. Kreativt og annerledes!

Pynt gavene med små julekuler

Små julekuler kan kjøpes mange steder rundt jul, og de er et særdeles dekorativt innslag i gaveinnpakningen. Velg forskjellige farger som du fester på en bomullstråd. En fin og julete innpakning.

Les også: 5 spisebord du selv kan lage

Nostalgi med pepperkakeformer

Legg til pynt som kan brukes til noe, og få et smil når du overrekker gavene. Formene kan brukes til å bake sammen i den søte juletid, og er i seg selv en fin liten ekstragave til mottakeren. Å pakke inn gaver blir med et litt hyggeligere.

Gaveinnpakning med bilder

Enkelt og effektfullt. Du kan bruke gamle bilder, nye bilder, julebilder - kort sagt hva som helst. Finn uttrykket som passer deg best, og selvfølgelig den som skal ha gaven. Fest bildet direkte på innpakningspapiret med maskeringsteip eller bomullssnor.

Gaveinnpakning med polkastang

Søte saker går rett hjem hos de fleste. Bruk klassiske polkastenger, kjærligheter på pinne eller karameller pakket inn i glitrende papir som en del av gaveinnpakningen. Eventuelt kan du lage en søt sløyfe eller navn med selvtørkende leire, som du ruller ut til en lang, tynn pølse som du former. Når leiren er tørr maler du den som en polkastang. Fint, sant? Hva med et gavepapir som matcher?

Les også: Lag dine egne drops

Dyrene i skogen

Pakk inn gavene til de minste som små dyr. Det finnes et utall morsomme og finurlige ideer. Lag gjerne arktiske dyr som står i stil med julestemningen.

Lag ditt eget gavepapir

Piff opp det klassiske gråpapiret med trykte motiver du selv lager. Lag julemotiver som du trykker flere ganger på papiret, eller bruk stempelet én gang på alle pakkene når de er pakket inn, for å markere at de er fra deg.

Avslutt gaveinnpakningen med bånd

Vikle gavebånd flere ganger rundt pakken, og veksle mellom dem. Slik oppstår et vevd eller en flettet look som erstatning for den klassiske sløyfen.

Gjør gaveinnpakningen til en konfettikanon

Velg ensfarget innpakningspapir, tilsett konfetti og avslutt med cellofan. For et ekstra festlig uttrykk kan du bruke glitter eller stjernepaljetter som konfetti. Som en liten bonus kan du droppe gavebåndet da innpakningen er festlig nok i seg selv.

Snømann

Bind noen bomullskuler rundt gavebåndet eller snoren på pakken. Det er et enkelt og lite triks, og kulene kan fåes hos de fleste hobbybutikker. Skjær opp kulene med en hobbykniv og klem de rundt snoren (eventuelt med litt lim).

Plisseret gaveinnpakning

La deg inspirere av japanske kunstradisjoner, og la gavepapiret være en kunst i seg selv. Bare ved å brette papiret kan du oppnå de vakreste uttrykk. Det finnes tusenvis av guider på nettet.

Gyllent grønt

Oppgrader gavepapiret med gylne streif. Det kan for eksempel være tørkede blomster, fjær eller kuler som du sprayer med gull og legger ved båndet eller i en brett du har laget med innpakningspapiret. Subtilt og fint.