12 fantastiske ideer til balkongen

Er du også den heldige eier av en balkong? Utnytt muligheten og lag en hyggelig oase du kan bruke hele sommeren. Vi guider deg til de beste ideene.

Innredning av balkong
© Pinterest

Balkonger er en stor velsignelse i vår- og sommermånedene, men de kan også være en utfordring å innrede. Særlig om plassen ikke er så stor. Men fortvil ikke! Det er mye man kan gjøre for å forvandle balkongen til en liten oase.

Balkonggulv med sydlandsk stemning

Oppgrader et kaldt betonggulv med mønstrede fliser. Det tilfører masse god stemning på balkongen. Om du eier leiligheten kan du legge dem permanent. Leier du, derimot, må du finne en mindre permanent løsning, som for eksempel trefliser.

Benk med oppbevaring og sitteplasser

Når du planlegger sitteplasser på balkongen kan det være smart å tenke oppbevaring samtidig. Velger du en løsning med både sitteplasser og oppbevaring har du sted å oppbevare putene når balkongen ikke er i bruk. Det sparer deg for en del plass - både inne og ute. En benk av denne løsningen er enkel å bygge selv, men er også mulig å kjøpe.

LES OGSÅ Hjemmelaget putekasse i toppklasse

Lag et drivhus på balkongen

Om balkongen din er bred nok, kan du utstyre den med et vitrineskap eller et lite drivhus i den ene enden. Gode muligheter til å skape seg en liten urtehage, med andre ord! Det bidrar til stemning og kos, og er en god måte til å få enda mer ut av solen.

Les også: Slik får du planter som trives på balkongen

Smart bordplass til en liten eller smal balkong

Er balkongen din liten eller smal kan det være vanskelig å få plass til et bord. Vårt beste tips er å bygge det selv, slik at du kan få et som er tilpasset balkongen. Det finnes utallige guider til hvordan man gjør det på det store internett. Vi liker dette bordet som både gir litt skygge, samtidig som det ikke er så høyt.

Gjør hele balkongen til en solseng

Har du virkelig begrenset med plass, kan du tilpasse eller kjøpe en madrass som passer perfekt inn på balkongen. Da har du en deilig solseng når solen titter fram.

Lag en daybed av paller og puter

Bruk den ene enden av balkongen til å lage en hyggelig kosekrok med paller som går fra husvegg til gelender. Dekk pallene med skumgummimadrass, og legg til en haug av puter du kan sette deg i med en god bok (og en rosé aperol spritz).

Deilig belysning på balkongen

Denne gjelder mest sør for polarsirkelen, men når sommernatten inntreffer er det fint å pynte opp med fine lyskjeder og lanterner. Dette gir en veldig koselig stemning, og som det heter i den norske visa; "vi skal ikkje sova bort summarnatta". Har du en balkong over deg er det perfekt å henge lyskjedene i den.

Skap en "urban jungle" på balkongen

Vil du også ha litt av det grønne som følger med en hage, kan du fylle balkongen med planter. Gjerne mange av dem! Bruk både planter som fyller både i bredde og høyde, men også klatreplanter. Et eksempel på en plante som fyller både i bredde og høyde er Kentia-palmer. En samling av den og lignende planter forvandler enkelt en kjedelig balkong til en stemningsfull oase.

PSST... Hva med en fin krukke til plantene? Vi har samlet de 10 fineste.

Den ultimate husken

Om du har plass, og vet at balkongen over (eventuelt stolpene på balkongen) kan holde vekten kan du montere en "huske" eller hengekøye på balkongen. Perfekt alternativ til en lenestol eller en solseng. Det gir et luftigere uttrykk, og er særdeles avslappende på en varm sommerdag. Pass på å velge en som er enkel å ta ned slik at den ikke blir ødelagt av vær og vind.

Bord med flere muligheter

Om man har begrenset med plass, som man gjerne har på en balkong, er det perfekt med et bord som kan utvides etter hvor mange som sitter ved det. Det finnes mange forskjellige bord på markedet som kan klappes sammen eller utvides slik at det enten blir et tomanns- eller firemannsbord. Klart for sommerens mange utemiddager!

Den magiske trioen til balkongen

Når du skal innrede en liten balkong er det ideelle å få plass til en benk, et bord og en stol. På den måten er det muligheter for å sitte med beina høyt eller ha selskap samtidig med at man kan komme seg rundt.

Vekk med stygge gelender

Det kan være verdt å investere i eksempelvis et bambusgjerde for å gjøre balkongen hjemmekoselig og rustikk. Dette skjuler de stygge gelenderne og skjermer samtidig litt for innsyn.

Bli tipset om de fineste boligreportasjene, DIYene, innredningstrendene og konkurransene fra BoligPluss gratis. Meld deg på her.