Bruk smart utendørsbelysning som tyverisikring + 2 gode råd for en sikker sommerferie

Tyver kan være mye sleipere i sommersesongen enn det du er klar over. Heldigvis kan du enkelt gjøre det vanskelig for dem å finne ut om du er hjemme eller ikke.

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er straks tid for ferie og helgeturer over hele landet. Det kan gjøre både hjemmet ditt og tingene dine utsatt for tyver som lusker rundt i boligstrøkene om sommeren.

Men hvordan kan man sikre seg mot innbrudd, slik at man unngår ubudne gjester når man er bortreist? Her har vi samlet tre av våre beste råd, som gjør det litt vanskeligere for tyvene å finne ut om du er hjemme eller ikke.

1. Ikke legg ut bilder av verdifulle gjenstander

Vi vet at det er fristende å legge ut et bilde av den nye vasen din eller et lekkert møbel. Likevel bør du være bevisst på det du publiserer på sosiale medier – utspekulerte tyver bruker nemlig medier som Instagram for å søke seg frem til nytt tyvgods.

Derfor bør du unngå å legge ut bilder der man lett kan spore hvor du bor og hvilke verdigjenstander som finnes i hjemmet ditt. Du skal selvfølgelig få vise frem det lekre hjemmet ditt, men et smart triks er å la for eksempel verdifull kunst og andre gjenstander av høy verdi utebli på bildene.

2 Bruk smart lys med tids innstilling

La plantene lyse opp - slik at tyvene tror du er hjemme. Lily Spots fra Philips Hue kan monteres på terrassen eller direkte i jorden.

© Philips Hue

Intelligent belysning er en flott investering til hjemmet og hagen din. Med ulike funksjoner og farger kan du skape akkurat den stemningen du ønsker, og det kan også være ganske smart når du er på sommerferie eller helgetur.

Med smart utendørsbelysning kan du stille inn lampene, slik at de slås på og skrus av på bestemte tidspunkter i løpet av dagen. På den måten kan du sikre deg livstegn i boligen når du ikke er hjemme. Skru for eksempel lysene på når solen går ned eller hold lampene i hagen påslått igjennom hele natten, slik at tyvene tror du er hjemme.

Når du ikke er bortreist kan du enkelt styre lyset fra innsiden av huset. Kom i gang med en Philips Hue-startpakke som inkluderer tre smarte hvite lyspærer, en Hue Bridge og en bryter. Et komplett sett for enkel kontroll av belysning i hele hjemmet.

La terrassen din skinne med Lily Spots fra Philips Hue, som blant annet kan stilles inn til å slås på ved solnedgang.

© Philips Hue

3 Forlat hjemmet (litt) rotete

Selv om det er deilig å komme tilbake til et rent og ryddig hjem, der alt er i den skjønneste orden, kan det faktisk være en god idé å la det være litt rotete før du reiser – både ute og inne.

La for eksempel noe oppvask stå igjen på kjøkkenbenken eller på spisebordet, eller sett noen av barnas leker midt ute på stuegulvet. Unngå også å dekk til hagemøblene på terrassen og la noe av hagedingsene dine ligge synlig fremme. På den måten kan du skape små livstegn, slik at tyvene tror du er hjemme.