Boe lager balkonghager med hyggelig stemning og wow-effekt - her får du hans beste tips

Ved å følge disse tipsene sørger du for en best mulig start for planter og blomster på balkongen!

Krukkehage på balkongen
© Altan-alferne

Når våren er i full gang og sommeren er rett rundt hjørnet, begynner drømmene om en koselig utendørs oase å spire i de fleste av oss - spesielt hvis vi er heldige nok til å ha noen kvadratmeter med åpen himmel vi kan kalle vår egen.

Har du en balkong, er det opplagt å ordne i krukker og plantekasser. Men hvis du er i usikker på hvordan du skal stelle med blomstene, får du her den ultimate hageeksperten med de beste tipsene for nybegynnere.

Tips til krukker på balkongen
© Altan-alferne

Boe Sallingboe grunnla sammen med sin kone selskapet Altan-alferne i 2011. De har spesialisert seg på å skape natur på unaturlige steder - for eksempel balkonger - ved hjelp av store krukker.

I følge Boe kan du skape liv i pottene dine, uansett hvilken type uterom du har, så lenge du bruker litt energi på å få plantet riktig helt fra begynnelsen.

  • Tenk på uterommet ditt som et kjæledyr som ikke skal luftes. Aksepter at planter er levende vesener som fortsatt trenger oppmerksomhet, å bli kost litt med, vann og gjødsel fra tid til annen, sier han.

Og tingen med vanning er en av de tingene vi fort blir litt usikker på når det gjelder det grønne selskapet.

  • Det handler om å sørge for at plantene dine har en harmonisk vekst og at de kan settes inn i en veldig enkel formel: jo mer blad og blomst, jo mer trenger plantene dine å vannes når solen står høyt på himmelen, sier han og understreker at plantene ikke skal få for mye vann.

  • Når det er sagt, er det også viktig å forstå at de aller fleste planter heller vil være litt for tørre enn for fuktige.

Og er det noen ting som ikke går på en balkong? For eksempel store trær som mange tror er forbeholdt hagen?

  • Det meste kan gjøres - du kan plante trær større enn deg selv, lage en luksuriøs restaurant for bier og sommerfugler, eller en blomstrende romantisk bestemorhage. Valgene starter og slutter hos deg, kommer det oppmuntrende fra balkongeksperten.
Krukker på balkongen
© Altan-alferne

Ekspertens beste tips til å plante i krukker på balkongen

  • Plant mange planter tett. Det gir en vill frodighet og en større sannsynlighet for plantens overlevelse - spesielt på en vindfull balkong. Det koster kanskje litt mer, men vil også vare i lenger tid.
  • Har du en mindre balkong, er klatreplanter en god løsning. Blåregn er et godt valg, og den passer godt inn i den populære japanske trenden.
  • Leter du etter planter, som tåler mer tørke og kan klare å bli glemt i en periode, kan du blant annet gå etter rød- og hagtorn, dune roser, lavendel, sitronmelisse, rosmarin, vinca minor eller husløk.