17 helsefordeler med et spabad

I vår travle verden kan det være godt med en liten virkelighetsflukt iblant, om så bare for noen timer.

spa
© depositphotos.com

Vi lever i en tid hvor folk blir stadig mer opptatt av å «komme seg bort», særlig de som bor i mer urbane områder.

Forskning viser at vi blir mindre stresset, mer produktive og får en sunnere livsstil når vi tar oss fri og lader batteriene iblant.

Hva er dine fremtidsplaner?

Et spabesøk kan være en gudegave i en hektisk hverdag, et sted hvor du kan koble av, bli forynget, meditere, rense kroppen for giftstoffer og skjemme bort deg selv med litt sårt tiltrengt «meg-tid».

Moderne spa tilbyr en rekke helsefremmende behandlinger.

17 helsefordeler med å koble av i et spabad

Her er 17 fordeler med terapeutisk massasje.

 1. Massasje hjelper deg å koble av mens du er borte fra jobb, familie og venner.
 2. Massasje øker blodsirkulasjonen, slik at cellene får oksygen og næringsstoffer.
 3. Massasje forbedrer lymfesystemet, som fjerner avfallsstoffer fra kroppen.
 4. Forskning har vist at massasje frigjør serotonin, et signalstoff som gir en følelse av velvære i kropp og sjel. Med en spabehandling vil du oppleve at sanser, kropp og sjel er i fullkommen harmoni.
 5. Dypvevsmassasje er en effektiv behandling innen både toppidrett og fitness, fordi det løser opp stive muskler og kramper samtidig som hele kroppen slapper av.
 6. Her er de viktigste grunnene til at kvinner får massasje:
 7. Kronisk smerte, for eksempel på grunn av leddgikt, isjias og muskelkramper, kan lindres ved hjelp av massasjebehandling.
 8. Spabehandling kan bidra til å holde vekten i sjakk og få en slank og vakker kropp ved hjelp av kroppsskulpturering.
 9. Du kan eksfoliere huden og nyte følelsen av cellefornyelse, rene porer og velvære i hele kroppen.
 10. Vannterapi er utrolig helsebringende. Vann er yin og yang, akkurat som livet; når du senker kroppen ned i vann, kommer du i balanse fordi vann skaper harmoni.
 11. Kroppen renses gjennom avkjøling. Varm, tørr luft eller varm, fuktig luft varmer opp kroppen og stimulerer blodsirkulasjonen, som starter renseprosessen.
 12. Gjørmebehandling eksfolierer døde hudceller, renser kroppen for giftstoffer og forbedrer blodsirkulasjonen i «rasul»- eller «serail»-kamre.
 13. Dette er en utmerket teknikk for å tilbakeføre mineraler og stoffer du mister hver dag, tilføre huden fuktighet og revitalisere kropp og sjel.
 14. I motsetning til varmeterapi har forskning vist at kaldt vann eller is mot kroppen forbedrer blodsirkulasjonen, lymfesystemet og immunforsvaret.
 15. Mange ønsker å virke ungdommelige og utstråle selvtillit. Derfor tilbyr moderne spa skjønnhetsprodukter, personlig tilpasset ansiktsmassasje og hudpleiebehandling.
 16. De fleste spa samarbeider i dag med ernæringsfysiologer, som kan gi skreddersydde kostråd basert på kundens livsstil.
 17. Yoga og alternativ behandling er ikke noe nytt, men spaene blir stadig mer oppfinnsomme, og folk har mer kunnskap om hvilke fordeler slik behandling gir for kropp og sjel.

Konklusjon

Et spabad er en god investering som gir en rekke helsefordeler for hele familien.SpaHuset i Norge tilbyr et multifunksjonelt spabad med plass til opptil seks personer.

Spabadet har en rekke moderne funksjoner, og gir herlig avkobling når du har gjester eller vil tilbringe litt kvalitetstid med familien.

– Spa blir stadig mer populært, etter hvert som folk innser hvor mange fordeler det har å by på, sier gründeren bak Svenska Bad.

Vurderer du å installere et spabad hjemme? Da bør du tenke over om det skal fungere som rekreasjon for hele familien, eller om det skal brukes til trening eller mer terapeutisk når du blir eldre.

Det er uansett en god investering for alle aldersgrupper.

Har du plass og råd til det, kan et spabad anbefales på det varmeste!