Trendy betonggulv

Det finnes flere gode grunner til å velge gulv i betong, i tillegg til at det ser veldig kult ut!

Hvorfor velge betonggulv? Betong er både miljøvennlig, svært slitesterkt og billig. Dessuten er det enkelt å få lagt elektriske varmekabler eller vannbåren varme under gulvet. Skulle du angre eller gå lei, er det lettvint å legge et nytt gulv over betongen.

Hvordan tilpasser du gulvet til interiørstilen din? Du kan i stor grad velge hvilken farge du ønsker, og ulike slipe- og poleringsteknikker sørger for at du får akkurat den overflatefinishen du ønsker deg. Når gulvet er ferdig behandlet er det enkelt å holde rent og nærmest vedlikeholdsfritt.

Passer betonggulv hos meg? Før du bestemmer deg er det noen viktige hensyn å ta. Først av alt må du forsikre deg om at underlaget er solid nok til å tåle vekten av betongen. For et vanlig tregulv kan materialet nemlig fort bli for tungt å bære. Få derfor fagfolk til å vurdere om det er forsvarlig, og til å utføre arbeidet. Med tanke på at jobben er relativt fort gjort og at gulvet er både slitesterkt og nesten vedlikeholdsfritt, er betonggulv en rimelig løsning.

Er det noen ulemper med betong? Husk at betongunderlag kan bli hardt å stå og gå på over tid, med mindre du bruker en spesiell, myk type. Hvis du er redd for at det ikke vil være komfortabelt i lengden, kan du legge en rye på gulvet der du oppholder deg mest, som for eksempel ved arbeidsbenken på kjøkkenet. Eventuelt kan du sjekke ut andre alternativer. Det finnes flere flotte, naturtro betong-etterligninger både i laminat og linoleum.