Slik skal du innrede hjemmet ditt

Papirkunst, abstrakte møbler, en nedtonet fargeskala og ting du kan ha i 100 år fylte tendensutstillingen på Oslo Design Fair.

© Inger Marie Grini, Stylist: Kirsten Visdal

I begynnelsen av året bugnet det av blomster på spisebordet, tørkede sådan, og de grønne plantene var så altoppslukende at de rett og slett vokste seg rundt badekaret på Oslo Design Fair tendensutstilling. I høst er temaet for utstillingen «Moment» og nå var det en ganske så mye sobrere utstilling som ventet interiørbransjen. Med en fargeskala i grå- og beigenyanser og med lettvegger bestående av hamptråd og gjennomskinnelig strie var det tydelig at utstillingens kurator og stylist Kirsten Visdal ville vise oss en forandring. Et skille. Og for å få frem budskapet var alt skrelt ned til den aller viktigste tendensen akkurat nå.

– Utstillingen er en symbolikk på hvordan vi lever livene våre og reflekterer samfunnet som skaper tendenser og trender, sammenfatter hun i tendenspresentasjonen og nevner forandringer i samfunnet fra å ha fokus på individ til å ha mer fokus på fellesskap og samarbeid, proteksjonisme og en voksende bevisstgjøring rundt miljø. Dette gir altså utslag i interiørverdenen med et større fokus på materialer, kvalitet, bestandighet, varighet og bærekraft.

interiørtrender

I Oslo Design Fair tendensutstilling var det stor vekt på materialer og flettverk, bass, rotting og papirgarn er brukt i veggene på utstillingen.

© Inger Marie Grini, Stylist: Kirsten Visdal

Naturlig og emosjonelt

Visdal har satt alt nøye sammen i tendensutstillingen for å vise hvilke materialer som gjelder og hvordan det skal settes sammen.

– Det er noe fint med struktur og taktilitet på overflater selv om det ikke er mye farger i det. Den myke saueullen, den grove keramikken og treet som er bearbeidet gjør jo noe med oss. Det er fra naturen og det er mye følelse i det, tenker jeg.

Det som ikke er nytt er å gjøre interiøret spennende ved å spille ut kontrastene mot hverandre.

– Selv om det er nedtonet så gir det fortsatt utslag å sette ting opp mot hverandre. Det blanke og det harde og det myke, forteller Visdal.

Kreativ direktør for Oslo Design Fair, Grete Sivertsen utdyper:

– Harde metaller og glass som representerer det nye og teknologiske er satt opp mot det myke treet og keramikken, beskriver hun.

Les mer om Kirsten Visdal på bo-bedre.no

interiør trend

Stein og keramikk er stadig mer populære materialer å bruke i interiøret, og da spesielt lava, terrazzo, rå leire og marmor.

© Inger Marie Grini, Stylist: Kirsten Visdal

Abstrakt og kunstnerisk

Kirsten Visdal trekker også frem motreaksjonene til det massene vil innrede med som en grunn til at vi ser mer abstrakte og kunstneriske innslag i interiøret.

– Når ting er veldig tilgjengelig og alle viser de samme bildene får man en motreaksjon. Da finner man inspirasjon innenfor kunsten og det abstrakte, og renser vekk det overflødige slik at man står tilbake med noe som er kvalitet og bestandig. Det er en del møbeldesignere og kunstnere som viser nye uttrykk nå og man lurer på om det er et møbel eller et objekt, forteller Visdal og nevner blant annet Falke Svatun og Frama.

interiør trend

Sofaen Final Call er designet av Hallgeir Homstvedt for Stellar Works.

© Inger Marie Grini, Stylist: Kirsten Visdal
interiør trend

Sonobe papirinstallasjon av Poppy Lawman passer godt inn i interiørtrendene nå og kaster vakre skygger på veggen.

© Inger Marie Grini, Stylist: Kirsten Visdal
interiør trend

Kafeen på utstillingen er et samarbeid mellom japanske Ariake, Wästberg og Nedre Foss med Anderssen og Voll og gjenspeiler stadig flere samarbeid mellom Norge og Japan.

© Inger Marie Grini