Nå kan du styre lyset med Ikea-app

Tiden med komplisert og dyr lysstyring er forbi! Med Ikeas nye lysstyrings-app blir smartlyset tilgjengelig for alle!

© Produsenten

– Smart-lysstyring har vært på markedet en stund, men våre undersøkelser viser at forbrukeren har opplevd teknikken som for dyr og vanskelig å forstå seg på, forteller Björn Block som er sortimentssjef for belysning og Ikea Home smart, i en pressemelding.

Løsningen er en Plug & Play-løsning som gjør at du ikke trenger å bytte ut eksisterende el-løsninger hjemme. Det du trenger derimot er Ikeas Trådfrie Led-lyspærer, en trådløs dimmer, en bevegelsessensor, en gateway og en app, som kan styres både fra mobil og tablet.

Trådfri-appen er en viderelansering av møbelprodusentens satsning på smarte produkter, som startet med trådløse ladeprodukter for mobiltelefoner for to år siden.

Våre 10 favoritter fra den nye Ikea-katalogen.

Dimmeren kommer i gul, svart og hvit, 179 kr/stk.

­Smart lysstyring gjør det enkelt å tilpasse belysningen etter aktiviteten i hjemmet og skape ulike stemninger ved hjelp av lyset. Med smart-belysning kan du forhåndsstyre lyset du ønsker for morgener, et for når du lager mat,et arbeidslys og et annet type lys for kvelden. Det følger med tre forhåndsinnstillinger i appen og det er lett å lage egne.

Her er Bo Bedres 10 favoritter fra Ikeas Stockholm-kolleksjon.

Floalt lyspaneler kommer i tre ulike størrelser og kan monteres på veggen eller i taket. De kan dimmes i tre steg med Trådfri-fjernkontroll eller appen. Lyspanel, 60 x 60 cm, 1295 kr, 30 x 90 cm, 1295 kr og 30 x 30 cm, 799 kr.

Se sesongens fineste lamper her!

Surte-LED-lysdører kan brukes til BESTÅ-skapene og kan endre fargen på lyset fra varmt lys via varmhvitt til kalkhvitt. 60 x 38 cm, 995 kr.

Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev, så får du tilsendt nyheter hver uke.

Med et enkelt trykk på fjernkontrollen kan man dimme lyset fra leselys til danselys eller omvendt. Trådfri sett for dimming, 299 kr.

Med Trådfri smartbelysning kan du skreddersy lyset hjemme. Kolleksjonen består av led-lyspærer og fjernkontroll, gatewaykit og app, bevegelsessensor, dimmerkit, led-lyspaneler og led-lysdører for Bestå-oppbevaring og Metod-kjøkkenskap.