Én av de mest utbredte reglene innenfor innredning gjelder ikke lenger

Innredningsregler er til for å trosses, er de ikke? Se bare hvor fint det kan bli!

tre i innredningen
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Du har sikkert hørt at man ikke skal blande ulike treslag, fordi det kan gi et rotete uttrykk.

Men den gang ei! Ulike tresorter kan faktisk være med på å gjøre innredningen din mer spennende og unik.

Vi skroter derfor innredningsregelen som sier at tresorter ikke skal blandes.

Vil du gjerne introdusere flere forskjellige elementer med tre i innredningen, men ikke vet helt hvor og hvordan du skal begynne? Vi har samlet litt inspirasjon og tips til hvordan du kan blande ulike tresorter hjemme.

Bryt opp med tepper

Tepper er et smart triks man kan bruke når man skal innrede med treverk - spesielt om man også har tregulv. Ved å plassere et teppe under tremøblene kan det virke samlende og gjøre overgangen mellom forskjellige tresorter finere.

Les også: Dette er den nye teppetrenden

Ha et møbel med flere toner

En av de enkleste måtene å kombinere tresorter på er å velge et møbel med flere toner i treverket. På den måten virker miksen mellom de ulike artene helt naturlig - siden det allerede er i møbelet naturlig.

Bruk pynt til å skape balanse

La tresortene i møbelvalget gå igjen i tilbehøret for å skape balanse. Dette gjør du ved å plassere tilbehør av samme tresort vekk fra møbelet av samme tre. På denne måten skaper du en rød tråd i innredningen, og dermed balanse. Et eksempel på dette kan ses nedenfor hvor rammer og spisebord i lyst tre har en viss avstand, og det samme gjelder for konsollbordet og de fine kurvene på veggen.

Bruk andre overflater enn kun tre

Tre er fint, men om absolutt alt er i tre er det fort å få en hyttefølelse. Miks derfor også andre overflater inn i eller ved siden av tremøblene. Det kan for eksempel male benene på et trebord eller sette opp et ensfarget skap ved siden av. Også stål eller glass er balanserende, og får treet til å virkelig komme til sin rett.

Les også: De beste tipsene til kreativ maling i innredningen