Dette er den nye teppetrenden

Si farvel til de fargerike, eksotiske teppene, og ønsk den nye teppetrenden velkommen.

teppetrend 2020

En teppetrend med annet uttrykk

Gulvtepper er en utslagsgivende, men ofte undervurdert del av innredningen. Et vakkert gulvteppe kan løfte helhetsinntrykket til nye høyder.

Lenge har importerte boucherouite-tepper fra Marokko vært overalt i innredningsverdenen, og har vært ettertraktet som en fargerik kontrast til nordisk innredning.

I takt med at farger i større grad begynner å spre seg mer til både vegger og møbler, er en ny type gulvtepper sakte, men sikkert i ferd med å dytte de håndlage unikateppene til side.

Ensfargede, glansfulle tepper, marsjerer nå inn på stue- og soveromsgulv landet over, og melder seg med det som en ny trend.

trend teppe 2020
© Jotex
trend teppe 2020

Teppene, også kjent som luggtepper eller viskosetepper, fåes i mange forskjellige nyanser, men det er særlig en rolig fargeskala med varianter i grå, beige, rosa, mørkegrønn, marineblå og sennepsgul som hitter.

Utførelsen er i en flott, nesten velouraktig overflate som skinner fint i lyset. Samtidig er teppene fremstilt etter knyteteknikken som gjør de ekstra myke og deilige å gå på, og ikke minst gir de et ekstra luksuriøst uttrykk.

Les også: De 10 største boligtrendene i 2020 ifølge Pinterest

trend teppe 2020
© Fabula Living
trend teppe 2020
© Ilva

Gir plass til en ny stjerne i stuen

Det avdempede og rolig uttrykket til et viskose-/luggteppe gir anledning til at andre elementer kan spille hovedrollen i innredningen.

Dette i motsetning til et marrokansk teppe som ofte er en fargesymfoni, og dermed tar større "plass" i innredningen. Med et viskose-/luggteppe kan for eksempel veggfargen eller møbelvalget spille hovedrollen i rommet.

Har du fått sansen for teppetrenden finner du den blant annet hos Jotex, Ellos, Fabula Living og Rugvista. De finnes også som vegg-til-vegg-teppe.

Les også: Dette overraskende møbelet blir en stor trend i 2020