De 10 største boligtrendene i 2020 ifølge Pinterest

Mange starter deres innredningseventyr på Pinterest, og derfor har det populære bildemediet et solid grunnlag å spå fremtidens interiørtrender på.

Boligtrends 2020
© Pinterest100

Interiør- og boligtrender i 2020 om vi skal tro Pinterest

Hvert år offentliggjør bildemediet Pinterest en statistikk over hvilke søk som har økt mest i året som gikk, og som de forventer at vi vil se mere av i det nye året.

Tidligere år har boliglisten vært preget av nye farger og materialer, som for eksempel tekstilkunst og stormønstret tapet. Listen for 2020, derimot, har et uttrykk som skiller seg ut fra tidligere år. I stedet for å være inndelt i kategorier som bolig, mote og skjønnhet, er de 100 mest populære søkene inndelt etter overordnede trender. For eksempel er en av de overordnede trendene "Beyond Binary" som inneholder søk som legger seg opp mot den nye kjønnsforståelsen som vinner mer og mer fram.

"Conscious Consumption" (bærekraftig forbruk. red anm.), "Finding Balance" (finne balansen) og "Home Hub" (hjemmet som knutepunkt) er andre overordnede trender. Tilsammen avspeiler de en mer bevisst og grønn måte å leve på - noe som blir enda mer aktuelt i 2020.

Er du nysgjerrig på hvilke konkrete tendenser disse overordnede trendene fører med seg, får du her de 10 mest boligrelaterte trendene på listen.

1 Unisex barnerom

Med en stigning på 527 prosent på søkene "Unisex nursery gender neutral" og 75 prosent på "kids playroom ideas gender neutral", er barnerom som rommer alle en tydelig trend.

Flere og flere vil vekk fra de klassiske kjønnsfargene, og med det skape mer inkluderende omgivelser også i innredningen.

2 Grønt, grønt, grønt, GRØNT!

På listen finner vi også en del eksempler på at vi ønsker oss nærmere Moder Jord, og naturen vi nå føler renner ut mellom fingrene våre som følge av klimaendringene. Akkurat nå søker vi på en rekke grønne input til boligen:

"Garden room" har steget med 104 prosent, "Microgreens growing indoor" med 223 prosent og "Bring outdoors inside" har steget med 108 prosent.

Søket som har økt mest er "Indoor water fountains" som har steget med hele 917 prosent. Dette er et innslag som representerer et annet aspekt ved naturen: nemlig vann og hav. Naturen er derfor i høyeste grad på vei inn i boligen, og er noe vi verdsetter mer.

Vi er også klar til å gi slipp på noen av de dårlige vanene vi har skapt for oss selv i hjemmet, og erstatte det med alternativer for et mer bærekraftig forbruk. Søkeordet "eco-friendly swaps" har økt med 172 prosent og varsler om at vi i større grad har et ønske om å være ansvarlig ovenfor kloden.

3 Feng Shui har en renessanse

Den eldgamle kinesiske filosofien om innredning ser ut til å vende tilbake. Søk på "Feng Shui Decor" har økt med 137% de siste årene, og Pinterest regner med at interessen vil fortsette å stige.

På samme måte som vi forsøker å finne en balanse mellom mennesker og naturen, prøver vi også å finne en balanse i hjemmet.

Les også: Årets farge 2020 er en avslappende nyanse

4 Brukt er gull

Enda et godt tegn. Søk på "Thrifted Home Decor" har steget med 308 prosent og "Thrift Store Crafts" har økt med svimlende 2276 prosent. Fokuset på å kun kjøpe nytt har med andre ord skiftet, og gjenbruk er spådd å bli mer viktig i tiden fremover. Vi innreder med gjenbruksfunn og vil gjerne gjøre det på finest mulig måte.

5 Kvalitetskaffe hjemme

Flere og flere vil lage kvalitetskaffe hjemme i sitt eget kjøkken - kanskje for å spare penger på kaffebarer eller for å få mer luksus i hverdagen? Søkeordet "Home Coffee Stations" steg nemlig med hele 751 prosent i 2019. En "kaffebar" hjemme er dermed et mer og mer ettertraktet element på kjøkkenet.

6 Japanske badekar

I stedet for å legge seg godt til rette i badekaret, vil flere og flere sitte i det, slik man gjør i Japan. Et japansk badekar er vesentlig dypere enn tradisjonelle, norske badekar og er utstyrt med en benk slik at du sitter med vann til halsen.

Søk på "Japanese Soaking Tubs" har økt med 563 prosent.

Les også: 10 tips for innredning av små bad

7 Besteforeldre i hagen

Når omverdenen virker truende trekker vi oss tettere sammen. Også i familien! Det beviser den stigende trenden og søket på "Granny Pods", som er et slags anneks for besteforeldre. En annen form for generasjonsbolig - her plasserer man dog den eldre garde i et anneks i hagen i stedet for underetasjen, dette for å ha dem tettere på barn og barnebarn. Søk på "Granny Pods backyard cottage" steg med 159 prosent i foregående år.

8 Gjennomført hjemmekino

Vi har lenge vært opptatt av å skaffe kinofølelsen hjemme, og søkninger på "Home Theater Design" økte med 368 prosent. Grunnen til at vi er så opptatt av akkurat design er fordi hjemmekino er et prosjekt som kan være vanskelig å gjennomføre uten å gå på kompromiss med estetikken.

Nå er imidlertid, om vi skal tro Pinterest, tiden inne for å fokusere enda mer på lydaspektet. Søkninger på "Audio Room" har steget med 803% det siste året, som kan tyde på at flere og flere dropper kinoturen og heller popper popcorn hjemme. Med mindre det ikke kun er ønskedrømmer folk søker på.

Les også: 20 ideer for smart oppbevaring

9 Hundevennlige terrasser og lekeplass for katt

Våre firbeinte venner er også sentralt i våre Pinterest-søk. Søk på kjæledyrsrelaterte ideer har steget enormt, og har fått sin helt egen kategori på oversikten over de 100 nye søkene som er spådd å bli viktig i 2020.

Et av de mest populære søkene er lekehus for geit, men det blir nok i smaleste laget for å bli en opplagt trend. To av søkene som derimot trendpotensiale er "Dog patio ideas apartment" og "Cat playground outdoor", med en økning på henholdsvis 131 prosent og 512 prosent.

10 Solen og alle dens venner

Interessen for alt mulig galakse- og solsystemsrelatert er ekstrem. Så høy er interessen at verdensrommet alene rommer en av de ti overordnende kategoriene med tittelen "Space Everything". Mest relevant for vår oppsummering av boligtrender er nok "Galaxy themed birthday party" med en stigning på 341 prosent, og "Astrology party theme" på 247 prosent.

Vil du lese mer om hva fremtiden bringer, om vi skal tro Pinterests spådommer, kan du lese rapporten her.