Store settekasser er trendy - se hvorfor her

Det er ikke lenger utelukkende på barnerommet at settekassene kommer til deres rett. Se bare her, og utnytt det store potensialet disse kassene har!

© GlottiPress

De fleste kjenner til de fine, gamle settekassene fra før. Gjerne som utstillingsmonter til alt fra små plastdyr til neglelakk, eller andre småting på barnerommet eller badet.

Men settekassene kan brukes til så mye mer enn det!

Flere steder kan man se en hel vegg bygget opp etter prinsippet med flere forskjellige størrelser på kassene.

Andre steder er en firkantet kasse innredet med hyller i forskjellige høyder og lengder.

Les også: Slik oppgraderer du enkelt IKEA-møblene

Med en stor settekasse kan du vise frem favorittkeramikken eller -bøkene på en fin og leken måte - uavhengig av om du kjøper en ferdigsnekret versjon eller lager en selv.

En av dem som ved flere anledninger har utstyrt hjemmet med store settekasser er den danske designeren Kristina Dam. Bla nedover for å se hvordan hun brukte det i stue og kjøkken eller se her.

Et annet eksempel er en leilighet vi viste frem i januar 2019, hvor det var en lekker settekasse fra Søstrene Grene på kjøkkenet.

Bla nedover for inspirasjon til hvordan du kan bruke settekasser i innredningen.

En hel vegg

Er du enda ikke overbevist om potensialet i settekasse str. XL, finn inspirasjonen hos Ida og Mads fra det danske TV-programmet "Nybyggerne".

Paret viste opptil flere ganger hvordan settekassen kan bygges og brukes til en hel vegg - både i gangen og på kjøkkenet. I gangen lagde de store nok hyller til både sitteplasser og oppbevaring.

TIPS Mal hyller og vegg i samme farge, og oppnå et ensartet og fint uttrykk.

Har du forelsket deg i ideen om å bruke settekasser, kan du velge å lage den selv slik som ovennevnte par, kjøpe en kasse med forskjellige bokkasser og henge opp på veggen, eller leie inn en snekker.

Eksemplene ovenfor skiller seg fra vanlige hyller ved at de ikke er særlig dype, og at rommene i hyllen er i forskjellige størrelser.

PSST... Slik innreder du hyllene uten at de ser rotete ut