spilevegg bak seng og i gang
© @krea_pernille / @casadecamilla

Spilevegger er blitt trendy - ikke kun fordi de gir bedre akustikk

Som en slags moderne versjon av høye, herskapelige paneler er spilevegger kommet inn i innredningen, hvor de ikke bare tar seg flott ut, men også bidrar med noe som er særlig ettertraktet i disse tider.

5. september 2022 av Emma Østergaard & Ragnhild Flatebø
Spilevegg i innredningen

Spilevegger er blitt trendy i hjemmet

© @krea_pernille / @casadecamilla

Spilevegg i innredningen

Du har kanskje sett dem på Instagram. Spileveggene i tre som pynter i både tak og på vegger. 

Spileveggene fant egentlig veien til innredningen vår som en løsning på akustikkproblemer i nyere bygg. Men en herlig bonus ved de trebekledte veggene er deres organiske bidrag. De fører nemlig naturen innenfor i bygninger som ellers kan oppleves som kliniske og der hvor høye, gammeldagse paneler er en dårlig match, er maling heller ikke alltid nok. 

Samtidig med at de nå også annerkjennes for sin estetiske kvalitet, er måtene man innreder med dem på også blitt mer allsidig. Mange bruker spilevegger i gangen, men det kan også brukes i taket, som en vakker sengegavl eller på andre kreative måter.

Vi ser flere og flere, også i Norge - som bruker spilevegger i innredningen. Vi tror denne trenden er kommet for å bli. 

Slik kan du utnytte spileveggene

Instagram er ett av de stedene hvor man kan se et hav av måter man kan bruke en spilevegg i innredningen. Det finnes nemlig uendelige muligheter. 

Se et utvalg av Instagram's fineste løsninger til hvordan du kan bruke spileveggene. 

Spilevegg i trappeoppgangen

En trappeoppgang kan være vanskelig å dekorere, og hvis det er høyt under taket kan det være en forferdelig akustikk. Mange velger en bildevegg som utsmykning, men du kan også gjøre som @krea_pernille, og bruke en spilevegg til å dekorere trappeoppgangen. 

Spilevegg i taket

Som erstatning for trebetongplater er det også mange som velger å sette spilene i taket. Det er et sted med mye overflate og er som regel en litt kjedelig og oversett del av et hus. Du kan enten velge å fylle hele taket eller gjøre som @m_trentemoeller og sette panelene opp på ett avgrenset område. 

Kle hele veggen med trespiler

Vil du utnytte veggplassen kan du akkurat som med taket gjøre det på flere måter. Du kan kle hele veggen eller gjøre spilene til et kunstnerisk innslag ved å lage et mindre felt. Se hvordan @louiselaursen_ har brukt trespilene til å bryte den hvite veggen og få varme inn i kjøkkenet. 

Utnytt plassen i gangen med en spilevegg

Et populært sted å bruke trespilene er i gangen. Her kan man for eksempel utnytte plassen bak tøystativ eller kroker hvor det vanligvis ikke kan henge bilder eller lignende.

Spilevegg som sengegavl

Trespiler egner seg utrolig bra som sengegavl. Husk også at spileveggene kommer i flere farger. Den mest typiske er lyse spiler, men som du kan se på bildet fra @casadecamilla ser de også utrolig flott ut i en mørkere tresort. 

Er du på utkikk etter soveromsinspirasjon? Se disse 10 himmelske soverommene!

Skillevegg eller spilevegg?

Bruk trespilene til å gjøre en skillevegg både interessant og praktisk. Gjør eventuelt som @mettebrink og integrer en peis i veggen. Kombinasjonen av flammer og varmt tre gir atmosfære og personlighet til stuen. 

Det er også en mulighet å sette spilene opp kun for å skape en gjennomsiktig skillevegg i 70'talls-stil. 

Les også: 7 sofabord du lager selv!

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...