Slik gjør du Ikea-møblene dine unike!

Ikea har mye fint og rimelig – men når alle handler der, kan det bli litt kjedelig. Slik pimper du møblene dine med unike fronter, håndtak og bein!

Få unike Ikea-møbler med nye fronter
© Produsentene

Vi innrømmer mer enn gjerne at vi elsker Ikea. Møbelgiganten har en solid posisjon i det norske markedet, og de er gode på både trender, praktiske løsninger – og ikke minst pris.

Men når du snubler over Bestå-reoler, Metod-kjøkken og Pax-garderober overalt, er det ikke til å komme fra at det blir litt ... kjedelig?

Løsningen er å gi Ikea-stammene kule fronter, bein eller håndtak. Det har etter hvert blitt mange produsenter av tilbehør som er spesialtilpasset de mest populære Ikea-seriene.

Se hvor unike og freshe møblene dine kan bli med det rette ekstrautstyret!

Superfront

Fronter, håndtak og ben til Ikeas Bestå

Blocks fronter i fargen Aerogo Green passer til Bestå-serien. Beina på denne skjenken heter Clean, mens håndtakene er Mini Balls i messing. Alt fra Superfront.

© Produsenten

I likhet med Ikea er Superfront svenske, og spesialiserer seg på å designe fronter, ben, sider og topper. Her finner du kule designs til seriene Pax, Metod og Bestå – i mange mønstre, 13 forskjellige farger og med et vell av ulike ben og håndtak.

Frontene koster fra ca. 800 kr og oppover, mens håndtakene starter på rundt 200 kr.

Materialene er blant annet bjørk, marmor, messing og skinn. De koster rett nok en god bit mer enn Ikea-møblene – men så får du også en stiligere stue! Se hele utvalget på Superfront.com. Superfront har også et showroom i Prinsens gate i Oslo.

ikea kjøkken med nye fronter fra Superfront

Skjenk med marmortopp og Plus-fronter i fargen Super White. Sommerfuglhåndtaket heter rett og slett Butterfly, her vist i messing.

© Produsenten

&Shufl

Dette danske firmaet vil gjerne «gi Ikea-kjøkkenet ditt et helt nytt antrekk», som de sier selv. &Shufl designer og produserer fronter, benkeplater og sokler til Ikeas Metod og Faktum kjøkkensystemer.

TIPS! Få flere gode ideer til hvordan du kan gi Ikea-møblene nytt liv hos Vi i villa!

Du kan velge mellom tre ulike materialer – laminat, linoleum og trefiner – i opptil ti lekre farger som burgunder, støvgrønt og gråblått. Prisene ligger på rundt 700 kr og oppover for frontene, som leveres uten hengsler.

Ikea kjøkken i burgunder

Her ser du kjøkkenfronter i linoleum fra &Shufl i fargen Burgundy. Utrolig fin farge til den beigerosa veggen!

© Produsenten
ikea kjøkken i grønn laminat

Dette er laminatmodellen til &Shufl, her vist i den lekre, blekgrønne fargen Sandy Green.

© Produsenten

Helsingö

Finske Helsingö tilbyr fronter og sidepaneler til Metod og Pax fra Ikea – i hele 15 ulike farger. De har også et lite utvalg håndtak til skapene.

Frontene kommer i ulike modeller – både med og uten profiler – og koster fra 700 kr og oppover. Helsingö tilbyr også stilige, spesiallagde kjøkkenvasker i blant annet kobber, messing og svart krom. Prisene for disse ligger på rundt 3500 kr og oppover.

FÅ FLERE kjøkkentips i vårt nyhetsbrev – rett i innboksen din!

ikea kjøkken som er pimpet opp i en fin blåfarge

Ingarö fronter som passer perfekt til Ikeas Metod-kjøkken. Fargen her er Petrol Blue.

© Produsenten
ikea kjøkken med nye fronter og håndtak

Et lekkert, lite håndtak fra Helsingö – modellen heter Parasol og fåes i messing, kobber og børstet aluminium.

© Produsenten

Reform

Vil du ha et skikkelig designerkjøkken, men til en lavere pris? Da nøyer du deg med å kjøpe skrogene på Ikea, og så legger du til fronter og ekstrautstyr fra danske Reform.

Reform samarbeider med arkitekter i verdensklasse, og tilbyr fronter, benkeplater og håndtak som gir det gamle Ikea-kjøkkenet en skikkelig makeover.

VÅRE 10 FAVORITTER fra den nye Ikea-katalogen finner du her!

I tillegg til kjøkken, kan du kjøpe fronter til seriene Pax, Bestå og Godmorgen (baderomsmøbler).

Prisene er fra 980 kr og oppover for en enkel skapfront.

ikea kjøkken fra Reform

Bjarke Ingels Group har designet dette kjøkkenet for Reform. Her med fronter i eik, og håndtakene er laget av resirkulerte bilbelter!

© Produsenten
ikea kjøkken i røkt eik

Disse flotte frontene er designet av Norm Architects. Her vist i røkt eik.

© Produsenten

Bemz

Det svenske firmaet har spesialisert seg på å tilby trekk til Ikea-sofaer. Rett og slett en genial idé! De samarbeider med flere kjente tekstildesignere – og har per i dag over 250 forskjellige farger og mønstre i sitt sortiment.

Det betyr at du for eksempel kan få trendy fløyelstrekk til en gammel sofa du har hatt i årevis. Eller du kan oppdatere en modell som er utgått fra varehusene.

Bemz legger også ut massevis av inspirasjonbilder, så du kan boltre deg i mulighetene – og bestille tøyprøver hjem.

Ønsker du deg nytt kjøkken? Her har vi samlet våre favorittkjøkken fra Ikea.

Bemz sofatrekk til ikea sofa

Her er trekket Zaragoza Velvet Vintage fra Bemz' samarbeid med Designers Guild.

Denne artikkelen ble publisert første gang i 2016.

© Produsenten