Derfor bør soverommet være hjemmets viktigste rom

Og se hva du bør droppe - for å oppnå hotellfølelsen hjemme i eget soverom!

De fleste ønsker at soverommet skal ha en avslappende og fredelig atmosfære - et godt sted for hvile og å lade batteriene. Et godt designet rom fylt med gjenstander du elsker kan være beroligende og avlaste stress, mens rotete rom som regel har den motsatte effekten på humør og mental helse. Hvis du ønsker at soverommet skal føles som et personlig fristed, bør du lese videre for de beste tipsene som gjør at du fortere forsvinner inn i drømmeland, og som rett og slett gir deg den deilige følelsen man får av å være på et luksuriøst hotell. Men først, hva er det du egentlig bør droppe?

Det kan nemlig være lurt å starte med å fjerne ting fra soverommet, før du tar nye ting inn. Spesielt dersom målet er ro og rekreasjon. Hele ⅓ av livet tilbringes nemlig i sengen, så det er kanskje ikke så dumt å gjøre soverommet til hjemmets viktigste rom? Det er tross alt det siste rommet du ser hver kveld, og det første du ser hver morgen.

Dette bør du droppe:

TV-en

Soverommet bør utelukkende være et sted du hviler/sover eller har sex. For best mulig søvn bør du også ha minimalt med skjermtid her inne, så dropp tv-en og unngå å ligge scrollende på telefonen når du ligger i sengen. Det blå lyset lurer nemlig kroppen til å tro at det fortsatt er dag, noe som går utover melatoninproduksjonen og søvnkvaliteten. Soverommet bør være en frisone der du kan trekke deg tilbake, spesielt med tanke på det uvanlige året 2020 som har gitt de fleste av oss mer stress og bekymringer. Det er selvfølgelig viktig å holde seg oppdatert, men unngå den konstante tilstrømmingen av (dårlige) nyheter og bekymringsfull statistikk på soverommet.

Tepper

Ja, tepper kan gjøre rommet lunere og penere, men det finnes nok av andre tekstiler på soverommet som kan gi den samme følelsen. Tepper kan virke negativt på opplevd inneklima, og forverre plager hos personer med astma og allergi. Ved å droppe tepper (spesielt heldekkende teppegulv!) minsker du sjansen for både støvmidd og allergier, og det blir enklere å holde rommet rent.

Tynne gardiner

Soverom bør helst være svale og mørke, så dropp de florlette gardinene selv om de er fine å se på. Ved å investere i noen gode blendingsgardiner vil du sove bedre om natten (kanskje ikke det største problemet på vinteren, men spesielt viktig på sommeren)!

Små pyntegjenstander

Hvis det er den luksuriøse hotellfølelsen du er på jakt etter bør du droppe de små pyntegjenstandene, ettersom de vil gi et rotete - i stedet for rolig - uttrykk. Flytt dem heller til stua, og innred soverommet vakkert, men ryddig - så vil det oppleves mer behagelig. Eventuelt kan du i stedet for å spre pynt og småting rundt i rommet samle alt i klynger og sette dem på et sidebord.

Fokuser heller på dette:

En fantastisk seng

Det viktigste av alt, som bør spille hovedrollen på soverommet, er naturligvis en fantastisk seng. En god natts søvn er viktig for mental og fysisk helse, og det viktigste utgangspunktet for et avslappende soverom er selve madrassen. Den bør helst være tilpasset vekten din, gi god støtte og være ventilerende. Selve sengen og madrassen bør være selve grunnlaget, og når det er på plass kan du gå over til å gi sengen din personlige touch med sengetøy og puter som du synes er innbydende og behagelige. Hold sengetøyet friskt og rent, og re opp sengen hver eneste morgen, da blir det deiligere å legge seg om kvelden.

Hvis du drømmer om hverdagsluksus og bedre nattesøvn bør du ta en titt på Bedre Nætter sitt utvalg av senger her, inkludert både kontinentalsenger og regulerbare senger. Bedre Nætter tilbyr kvalitetssenger til svært gode priser, har gratis levering, samt at du kan prøve sengen hjemme i 100 dager! Faren er at du aldri kommer deg opp igjen derfra…

Farger

Farger vekker følelser, og på soverommet er den en fordel med myke, beroligende fargevalg. Det sies at nyanser av dyp blå, grønt, jordtoner eller lavendel vil bidra til at du sover bedre. Fargene du bør unngå på soverommet er rødt, oransje og gult. Og det kan være lurt å tenke på at kalde fargetoner har en mer beroligende effekt enn varme toner. Et godt utgangspunkt er å velge én farge, og hold deg til nyanser av denne når du velger puter, tepper og kunst. Litt farge vil dessuten bidra til å bryte opp f.eks hvite vegger og hvitt sengetøy.

Ryddig og harmonisk

Alt på soverommet bør enten ha en funksjon eller være vakkert å se på. Sørg for å holde overflater ryddige, med nok oppbevaring! Skreddersydde løsninger, som flyter i ett med rommet er både pent og praktisk - og gir en enkel følelse av møblene. Ingenting på soverommet bør være altfor oppsiktsvekkende, så dropp prangende kunst og voldsomt dekor. Men et beroligende soverom trenger absolutt ikke å være kjedelig, bilder og kunst kan gi en riktig stemning og er fint å våkne til. Bilder er tross alt stemningsskapere, men bildevegger kan fort gi et rotete uttrykk. Så tenk nøye over hva du henger opp, og hvilken følelse det gir deg. Å omgi deg selv med minner og bilder av mennesker du elsker kan være en fin måte å tilføre rommet mer varme og personlighet.

Sengegavl

En fin sengegavl vil effektivt ramme inn sovesonen, i tillegg til at den er pen å se på og gir en myk tekstur til rommet. Velg en sengegavl som gjør soverommet til et mer innbydende sted å slappe av, alternativt kan du henge opp noe annet kreativt over sengen, som et speil eller et bilde. Men først bør du vurdere hvordan det vil se ut for deg når du ligger i sengen - er det distraherende, og vil det påvirke måten du sover på? Husk at det viktigste på soverommet tross alt ikke er design, men god søvn.

Et utvalg av Bedre Nætter sine sengegavler

Behagelig sengetøy

Ta en opprydning i sengetøyskuffen, og behold kun dynetrekk og putevar som passer sammen i mønstre og farger. Da er du alltid garantert en fin og innbydende soveplass, uansett hva som ligger til vask. Nytt sengetøy gjør også underverker, og du bør velge sengetøy som er mykt og svalt. Hos Bedre Nætter finner du sengetøy fra Betterlinen, hvor de har benyttet den fineste bomullen på markedet, og kun de mest imponerende trådene har fått adgang. Bomullen er satengvevet med 500 antall tråder per kvadrattomme, og gir et flott, glansfullt utseende med en silkemyk overflate. Dessuten vil sengetøyet vil lede bort fukt og bidra til et fantastisk miljø i sengen.

Blomster og duft

En behagelig aroma er en av de raskeste veiene til avslapning og velvære. Det er aldri feil med blomster, selv om de fleste av oss kanskje ikke tenker på å ha det på soverommet. De frisker opp rommet, sprer en deilig, diskret duft og skaper den luksuriøse hotellfølelsen. Riktignok i små mengder, siden blomster også krever oksygen på natten. Ha noen blomster i vinduskarmen eller på nattbordet, eventuelt tenn et godt duftlys for å få en beroligende, spa-lignende følelse før du legger deg. Dufter som eukalyptus, geranium, kamille, lavendel og ylang ylang vil hjelpe deg å slappe av på slutten av dagen. Stearinlys på soverommet vil også gi en følelse av luksus, og det finnes mange batteridrevne varianter som gir en avslappende stemning uten fare for søl og brann.

Zzz… Sov bedre med en seng fra Bedre Nætter

Bedre Nætter ble til i 2013 av tre danske gründere, deriblant Martin Byskov, med visjonen om å selge bedre søvn og hverdagsluksus til rimelige priser. Ved å selge eksklusivt online sparer de på utgiftene til butikker og showrooms, og kan derfor tilby senger av høy kvalitet til ekstremt fordelaktige nettpriser. Dessuten får man 100-dagers prøveperiode hjemme i sitt eget soverom.

  • Vi synes hele prosessen med å kjøpe en seng var forvirrende. Man prøver sengen i en butikk, fullt påkledd, og i løpet av 3 minutter tar man en vurdering på om man kommer til å sove godt i sengen. Det tenkte vi at vi kunne gjøre bedre, sier Martin Byskov.

Men hvordan kan du bestemme deg for hvilken seng du skal velge, uten å prøve den i butikken først? Martin Byskov forklarer prosessen:

  • Vi har brukt 7 år på å optimalisere konseptet, og jobber fremdeles med å gjøre det enda enklere hver eneste dag. Vi jobber med flere parametere som:

Tilpasning:

Vi har anbefalinger for hvilken fasthet du skal velge basert på vekten din. Disse anbefalingene er basert på de mange tusen sengene vi allerede har solgt, og sørger for at vi treffer riktig nesten hver gang. Hvis vi ikke treffer riktig, har kunden 100 dager til å bytte fasthet i sengen, det er helt gratis. Du skriver til oss, og så får du en ny madrass levert i en annen fasthet.

Kansellering:

Hvis du ikke liker sengen i det hele tatt, tilbyr vi muligheten for at du kan skrive til oss i løpet av de første 100 dagene, hvor vi mot et gebyr på 1999,- kommer og henter sengen og refunderer kjøpesummen.

Kvalitet:

Først og fremst sørger vi for å ha noen virkelig gode senger, bygget av kvalitetsmaterialer. Så hvis en kunde ser på senger til for eksempel 15.000 kroner og kjøper en seng av oss - så vil de alltid få en bedre seng enn alternativene de har sett andre steder.

I tillegg har vi kundeservice åpen hver dag mellom kl 9-23, slik at du kan få hjelp umiddelbart når du trenger det. I tillegg tror vi sterkt på å være transparente, så vi leverer gratis i hele Norge, og alle våre priser inkluderer bein - what you see is what you get!

Hele utvalget av Bedre Nætter sine senger finner du her.