De mest populære soverommene på Instagram har disse tingene til felles

Les topp 10 her, og se hvordan forskjellige kule instagrammere har brukt noen av elementene i deres stilige soverom.

© @helenehoue / @kvadrat1670

Står du og skal møblere soverommet ditt men ikke helt vet hva du skal ha med? Da kan det være denne undersøkelsen kan gi deg svaret.

Det engelske soveromsfirmaet Soak&Sleep har gått gjennom Instagrams mest populære soverom og funnet frem til 10 elementer som går igjen blant de mest likte soverommene.

Undersøkelsen er derfor et godt sted å starte hvis du mangler litt inspirasjon til soverommet.

1 Hvitt sengetøy

Med hele 54,3 %, var den suverene gjengangeren hvitt sengetøy. Det er kanskje ikke så rart, for hvitt sengetøy gir en deilig følelse av ro og enhet.

Bare fordi sengetøyet er hvitt behøver ikke resten av soverommet å være fargeløst. Gjør som @kodeordeterog mal veggen i en flott farge som gir varme til soverommet, eller tilføy en grønn plante som gir masse liv.

2 Vinduer

Selv om soverommet generelt er et sted hvor man helst ikke vil ha for mye sollys inn, så kommer vinduer allikevel som nummer to på listen.

3 Dobbeltseng

Den mest populære sengestørrelsen med 43.5% var en 'queen size' som tilsvarer en dobbeltseng.

Utover å være perfekt til å slappe av i, så tar en større seng seg bedre ut på bilder. Derimot skal den ikke være altfor stor...

4 Dekorative puter

Nei det er ikke særlig praktisk med en seng som er fylt med dekorative puter som skal av og på hele tiden... Men det gir virkelig det lille ekstra til et rom. Se på @skovbon's soverom hvor putene binder rommet sammen med de øvrige dekorasjonene og gjør rommet hyggelig og innbydende. Samtidig er det en lett måte å skifte uttrykk i rommet på.

5 Tregulv

Hvis du vurderer om du skal ha fliser, gulvteppe eller tregulv på soverommet, så har Instagram svaret! Blant de mest likte insta-soverommene har 41.3% tregulv.

6 Minimalistisk tema

Et soverom er nok det viktigste rommet når det kommer til å koble av. Dette avspeiler listens sjetteplass. Et soverom proppet med nips og andre distraksjoner er ikke ettertraktet på Instagram.

Det trenger derimot ikke å være kjedelig eller tomt. Gjør som @kvadrat1670 og bruk stilige detaljer som et spennende nattbord og myke tekstiler. Skift de hvite veggene ut med en kul gråfarge for en rolig stemning.

7 Hyggelig teppe

Det er et kjent triks å bruke et strategisk plassert teppe på insta-bilder, for å få det til å se hjemmekoselig ut - og noe antyder at det fungerer. 37.0% av de mest likte bildene har i det minste et slags koselig teppe. Hvis du mangler et eksempel, kan du bare se forrige bilde!

8 Gulvtepper

Nå som Instagram-brukere foretrekker tregulv, er det ingen overraskelse at 34,8% av bildene hadde et teppe. Da er det ingenting bedre enn å stå opp av sengen på et mykt teppe.

9. Hvite detaljer

På en niende plass lå soverom med hvite detaljer. Match sengetøyet med hvite detaljer som kan skille seg enda mer ut ved å male veggene i en kul farge. Bare se hvordan vegglampen hos @karolinekjoelhede skiller seg ut på den olivengrønne veggen.

10. Sengegavl

Å ha sengegavl eller å ha ingen sengegavl? Det er spørsmålet. Skal man stole på det som får likes på Instagram er sengegavlen med på å gi en fin finish på soverommet.

Se hvordan @helenehoue's sengegavl gir en fin ramme til sengen som nærmest blir en del av bildeveggen.