Ikea løfter sløret for deres nye Lego-kolleksjon 'BYGGLEK'

Siden 2018 har IKEA og Lego jobbet sammen for å skape produkter som fremmer lek og kreativitet hos barn. Grunnen er tankevekkende!

Ikea Lego kolleksjon
© IKEA

Én gang om året samler IKEA verdenspressen i Älmhult i Sverige, hvor nyheter og kommende samarbeid presenteres under begivenheten 'Democratic Design Days'.

Flere ganger har LEGO vært en del av disse konferansene og senest i 2019 fortalte designer hos Lego Rasmus Logstrup Jensen om samarbeidet som skulle skape en ny kolleksjon.

Her fortalte han at Lego vet at tilgangen til lek er forskellig hos barn og voksne, og det er særlig på ét punkt: Der voksne ofte har behov for å skape struktur og organisere, ser barn et stimulerende og kreativt miljø der de naturlig ønsker å leke, ta en pause og så leke litt igjen.

Men i motsetning til mange voksnes antagelser er det ikke en dårlig ting å bygge videre på halvparten av et ødelagt byggverk som blir funnet i kassen med LEGO-klosser. Det inspirerer derimot barna til nye leker når de ikke alltid skal starte forfra med samme utgangspunkt.

Derfor ble misjonen for IKEA og LEGO å skape et resultat som både rommer de voksnes behov for orden og barnas ønske om å pause leken - ikke nullstille den.

- Vi har jobbet i dybden med hvordan vi kunne skape mer lek i hverdagen ved å fjerne eventuelle barrierer. Når barn for eksempel har spredt LEGO-klosser ut over hele stuegulvet, så ser voksne ofte kun rotet mens barna ser kreative muligheter og løsninger. BYGGLEK er skapt for å bygge bro mellom disse to verdener, så barna lett kan sette leken på pause og gjenoppta den igjen, sier Andreas Fredriksson, designer hos IKEA i en pressemelding.

Resultatet som har fått navnet 'BYGGLEK', består av fire forskjellige produkter: Ett sett med tre små bokser og to sett større bokser og ett sett LEGO-klosser for å starte den lekne opplevelsen.

Ikea Lego kolleksjon
© IKEA
Ikea Lego kolleksjon
© IKEA
Ikea Lego kolleksjon
© IKEA

BYGGLEK kan brukes med eksisterende og fremtidige LEGO-elementer, ettersom knottene som brukes på lokket og forsiden er en del av LEGO-systemet.

BYGGLEK-kolleksjonen blir solgt på IKEA-varehus og IKEA.no fra 6. oktober.

Les også: IKEA's mest hypede møbel utgår