Vintage gjennom hele høsten

Har du fått drømmen om et vintagemøbel knust fordi det er umulig å finne? Vel, kanskje det hjelper at Ikea lanserer gamle klassikere på nytt denne høsten.

© Produsenten

Drømmemøbelet er fra en tidligere tidsperiode, så er det ikke lenger så lett å oppdrive. Du ser for deg en høst som ivrig loppis-gjenger i håp om at det skal dukke opp. Men skulle det være et vintagemøbel fra Ikea du drømmer om, kan det hende at du rett og slett finner det i et av varehusene deres denne høsten. Den svenske møbelgiganten feirer nemlig 75 år og gaven er en rekke klassikere fra forskjellige tidsperioder lansert om igjen. Hurra!

blå Ikea stol og klassisk Ikea bord i teak

Her står Ekenäset lenestol, 2299 kr, Gagnet lenestol, 899 kr, Strandmon lenestol, 2799 kr og fotskammel med oppbevaring, 999 kr,Löbacken bord, 599 kr og Skoven teppe med lang lugg, 599 kr.

© Produsenten

De gamle klassikerne skal ut i varehusene litt etter litt og først ut er nostalgiske favoritter fra 50- og 60-tallet som lanseres i september. Alle møblene er håndplukket og i den første kolleksjonen finner du blant annet Ikeas første sammenleggbare møbel, bordet «Lövbacken» som ble sett på som nyskapende i sin tid.

– Et ikon er et ikon fordi det er uventet, eller ses på som nyskapning i sin tid. Slik som Lövbacken bord. Et så kult design, med bare tre ben og nederste del av bena dekket i metall, forteller Karin Gustavsson, kreativ leder ved IKEA of Sweden i en pressemelding.

Ikea lampe fra 50-tallet lanseres på nytt i høst

Knäsjø trearmede, 899 kr, kommer i butikk i september med samme drakt på alle lampeskjermer.

© Produsenten

I samme kolleksjon finner du også den trearmede stålampen Knäsjø som ble typisk for sin tid da den ble lansert i 1958. Lampen har fått en liten forandring denne gang og erstattet lampeskjermene i forskjellige farger med samme hvite farge på alle tre armer.

Ønsker du deg nytt kjøkken? Her har vi samlet våre favorittkjøkken fra Ikea.

ikea sofa fra 70- og 80-tallet

Hvordan kan vi glemme de modige kulørene som fargela trendy hjem på 70- og 80-tallet? I kolleksjonen som lanseres i høst er Klippan 2-setersofa, 1999 kr, lenestol, 599 kr, fargesterk vitrineskap, 799 kr, Mosiakblad putetrekk, 59 kr, Färgestark taklampe, 249 kr og Färgestark teppe, 2499 kr.

© Produsenten

Møblene fra 70- og 80-tallet lanseres i oktober og består av flere kjente ikoner som ble typiske for denne tidsperioden.

Klippan-sofaen var den første rimelige sofaen vi kunne tilby og putene og teppene, designet av Åsa Gray er veldig typiske for denne perioden, forteller Karin Gustavsson.

Knallfarger anno 2018!

Lenestolen i nettingmateriale ble lansert i begynnelsen av 80-tallet og ble til for å utfordre ideen om hva en lenestol var.

Her er de heteste mønstrene du kan kle hjemmet ditt i nå!

rød ikea stol og benk med oppbevaring

Ikea PS 1995 benk med oppbevaring hvit 999, Bjurån stol, 895 kr, Ikea PS 1999 lenestol, 1499 kr, Sippruta, putetrekk, 59 kr, rund taklampe, 99 kr, Ikea PS 1995 bord, 999 kr, Ikea PS 1995 teppe, 2499 kr.

© Produsenten

I november kommer den siste delen av de ikoniske klassikerne ut og er typiske for 90- og 2000-tallet. Mange av møblene er hentet fra Ikeas PS-kolleksjoner og den funksjonelle benken med oppbevaring er fra den aller første PS- kolleksjonen som ble lansert i 1995. Møblene har til felles at de har et minimalistisk formspråk som jo kjennetegner den skandinaviske stilen.

– Jeg synes de skulpturelle møblene til Thomas Sandell er ikoniske. Den lille benken med hjul i én ende, og ben i den andre, var et stykke design som så mange ønsket seg på den tiden», sier Karin Gustavsson.

Kolleksjonene er i begrenset opplag, så det kan være lurt å følge med hvis du vil sikre deg din favoritt!

Hold deg oppdatert og meld deg på nyhetsbrevet vårt!